Egy 2005-ben végzett közvélemény-kutatás adatai szerint, miközben a magyar lakosságnak csak az egyötöde nem tanult idegen nyelvet, mégis közel fele nem tud saját bevallása szerint semmilyen nyelven. Arra a kérdésre, hogy képes-e részt venni egy, az anyanyelvétől eltérő nyelven zajló beszélgetésben, a megkérdezettek 29%-a válaszolt csak igennel.

Az idegen nyelvi kommunikációs hiány a versenyképesség és az európai térségbe történő társadalmi integráció korlátját is jelenti! Ennek a problémának a megoldását jelentheti a korai idegen nyelvi készségek fejlesztése, az idegen nyelvi kommunikáció megszerettetése. 

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Beszéljünk idegen nyelven! címmel megrendezésre kerülő szakmai konferenciánkra 

A program időpontja: 2011. május 10., 10.00–15.00 

A program helyszíne: Budapest, a helyszín még egyeztetés alatt 

Célcsoport: óvodapedagógusok, tanítók, nyelvtanárok, óvodavezetők, iskolaigazgatók, munkaközösség-vezetők 

A program részvételi díja: 16 900 Ft + áfa/fő 

A nap szakmai gazdái, előadók 
– Kovács Judit PhD MEd
– Trentinné Benkő Éva MEd-adjunktus 

Oktatott tárgyaik: nyelvpedagógia, angol gyermekirodalom, a kétnyelvűség elmélete és gyakorlata, kétnyelvű óvodai foglalkozások módszertana, valamint tanítási gyakorlatok vezetése. 

Tervezett program: 

10.00 –12.00 Plenáris előadás 
A korai idegen nyelvi fejlesztés a személyiségfejlődés szolgálatában 
Hatékony módszerek és eljárások bemutatása, amelyek a korai idegennyelv-oktatásban a nyelvi és az általános készségfejlesztés szempontjából sikeresnek bizonyultak. 

13.00 –15.00 Workshopok 

1. Dr. Kovács Judit: Linguistic and General Skills Development in Teaching English to Young Learners: Tricks and Tips. Watching and discussing some videoed lessons 
2. Trentinné Benkő Éva: English Children’s Literature as Catalyst for Young Learners’ Holistic Development 

A 2011. évi költségvetési törvényben szerepel a pedagógus-szakvizsga, továbbképzés, szakmai szolgáltatások igénybevételének normatív támogatása: 10 500 Ft/fő. A támogatás a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) korm. rendelet előírásainak megfelelően használható fel. A szakmai program részvételi díja a pedagógus-továbbképzésre fordítható keretből elszámolható, valamint időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 5 órában beszámítható. Erről tanúsítványt állítunk ki. 

doc Jelentkezési lap letöltése >>