Húsz százalékkal csökken a gyermekétkeztetés díja Dombóváron a város képviselő-testületének csütörtöki döntése értelmében – közölte a város független polgármestere.

Szabó Loránd elmondta: a díjcsökkentés jövő év január 1-jével lép életbe. Hozzátette: az ő és a testület két szocialista tagja által jegyzett előterjesztés eredetileg tízszázalékos csökkentésre tett javaslatot, a képviselők polgármesteri indítványra fogadták el a húszszázalékos mérséklést. A szocialista képviselők többek közt azzal indokolták a javaslatot, hogy az a társadalmi csoport veszi igénybe a gyermekétkeztetést, amely “jelentősen rászorul a támogatásra, és az országos rezsicsökkentés csak korlátozottan érinti őket”. “A baloldali képviselők is csatlakoznak a rezsiháborúhoz” – írták. 

Nagy Roland, a többségi Fidesz-frakció vezetője az MTI-nek megerősítette a csökkentés tényét, ugyanakkor megjegyezte: a húszszázalékos mértéket korábban a testület humán és pénzügyi bizottsága javasolta. Mint mondta, Dombóváron évről évre kevesebb diák étkezik az iskolákban. A döntés nyomán reményeik szerint többen veszik majd igénybe a gyermekétkeztetést, és táplálkoznak egészségesebben – tette hozzá.[product id=”334″ sku=””]