Játékos megmérettetésre hív a közös játék öröméért alakult Játszóvilág Egyesület az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak kiírt meseíró pályázatában. A szeptember 30-án indult verseny győztese, egy a Játéksziget bolthálózat által felajánlott, és a gyerekek számára kialakított hatalmas játszósarokkal lesz gazdagabb. A Játszóvilág egyesület azzal a céllal indította el meseíró pályázatát, hogy a kreativitást és ügyességet fejlesztő játékok fontos szerepére hívja fel a figyelmet, illetve népszerűsítse a családon belüli közös játék pozitív hatásait. Ezeket az értékeket hangsúlyozza a gyermeki fantáziát megmozgató Mesefaragó pályázat, ahol a résztvevők közül kikerülő nyertes csapat egy színes illusztrációkkal díszített, és rengeteg fejlesztőjátékkal berendezett játszósarkot nyer óvodája vagy iskolája számára. Több ismert név és szakember is letette voksát az egyesület missziója mellet.

Olyan tagokat találunk a szervezet tagjai között, mint Szekeres Nóra, a Babavilág tévéműsor házigazdája, Finy Petra írónő, Vásárhelyi Kriszta gyerekpszichológus vagy Stöckert Károlyné játékpszichológus. „A Mesefaragó amellett, hogy megmozgatja a kicsik fantáziáját, és összehozza a csoportokat egy közös cél elérése érdekében, egyben az első kampány az egyesület által képviselt értékek népszerűsítésére” – nyilatkozta Makara Eszter, az egyesület szóvivője. A pályázat több ízben is megmozgatja a gyerekek fantáziáját. Amellett, hogy az általuk kiválasztott szereplőkkel mesét formálnak, a kinyomtatható karakterkészletből kivágott szereplőkkel el is kell bábozniuk a közösen megalkotott történetet, amit egy pedagógus, vagy felnőtt segítségével videóra is vesznek. Hogy még érdekesebb legyen az alkotás folyamata, a csoportoknak lehetőségük van saját hátterek, eszközök és díszítőelemek használatára is, hogy egyedibbé és színesebbé varázsolják meséjüket.

A szervezők az egész országból várnak pályaműveket: a kezdeményezés több mint 4000 iskolát és óvodát szólít meg országszerte.
A teljes pályázati kiírás és a letölthető anyagok a http://mesefarago.jatszovilag.com oldalon érhetők el, ahol a résztvevők egyben a kész pályázatokat is benyújthatják.
A pályázat oldala: http://mesefarago.jatszovilag.com
Az egyesület honlapja: http://jatszovilag.com

Kategória: Pályázatok