Az Észak–dunántúli óvodák körében nagy az ismertsége a győri Mulungu játékboltnak. Minek köszönhető mindez?  Az üzlet múltjáról, jelenéről, jövőjéről kérdeztük Galántai Balázs üzletvezetőt. 

Milyen motivációk alapján és mikor jött létre a Mulungu?
Galántai Balázs: … 1996-ban kezdődött… 2 hatás ért egyszerre… 
Egyrészt, arra eszméltem, hogy az akkori győri játékboltok polcain csupa olyan tárgyat találtam, amit nem lett volna kedvem leendő gyermekem kezébe adni… Másrészt édesanyám, aki óvónő volt, sokszor megkért budapesti útjaim alkalmával, hogy ezt-azt hozzak a csoportja számára a fővárosból… 
Ezek alapdolgok voltak, mint körmöcske, faautók, fagolyók… Ezen a két tapasztalaton elgondolkodva – aztán úgy döntöttem, hogy ha mindezeket nem lehet Győrben kapni, akkor létrehozunk egy üzletet kifejezetten fajátékokkal a helyi lakosok és a közeli intézmények számára.

Maradt azóta is ez a profil ? 

G.B.: Választékunk évről évre bővült, s mára nemcsak a  Dunántúl legnagyobb választékú fajáték-üzlete vagyunk, hanem kínálatunk széles horizonton mozog,  több mint 2ezer terméket tartunk. 
Óriási a választékunk fejlesztő játékokban, hangszerekben, kesztyűbábokban, babaházakban, egyéb szerepjátékhoz nélkülözhetetlen játékokban…stb… de ugyanúgy megtalálhatóak nálunk az ábrázoló eszközök: pl. méhviaszkréták, Lyra ceruzák, nagymozgást fejlesztő eszközök:BoboCar, Futóbicikli – ez utóbbi természetesen fából, ráállós egyensúlyozók, vagy éppen aNATHAN termékcsalád nem egyszer óriás-méretű, remek fejlesztő játékai.
A társas-, a logikai- és a zsonglőrjátékokon keresztül az idősebb korosztályt is igyekszünk megszólítani…

Mik a személyes kedvencei? 

G.B.: Elsőként a BILIBO-t említeném, ami attól nagyszerű, hogy nagyon egyszerű. Kerekded formájának, élénk színvariációinak köszönhetően szinte hívja a gyerekeket, hogy érintsék meg, használják. Ennek a játéknak nincs konkrét célja… Nem úgy adjuk a gyermek kezébe, hogy ezzel így KELL játszani, hanem ő találja ki, hogy mit fog vele kezdeni…

Ha kedve tartja, beleül, forog vele, megfordítja, rááll, hajónak képzeli vagy sisaknak, alagút lehet a játékvasút felett, bölcső a babának… A lehetőségek száma szinte végtelen, és minden életkorban mást tud nyújtani a gyerekeknek.

bilibo_szoveg.jpg



Emellett nagyon szeretem azokat a játékokat, amik olyanok, mint a megszokottak, de mégis mások…
Ilyen a Diset cég több kirakója, például a Varázslatos puzzle – Várkastély (100) és – Kalózhajó (100), amelyiken sötét, kis méretű foltok találhatóak és kirakás után az ujjbegy dörzsölésére válnak láthatóvá… 
Vagy a Teknő Csenő, mely azáltal, hogy a teknősök páncéljai cserélhetőek, új értelmet ad a klasszikus memória játéknak. 

ceruza.jpg Szeretném még kiemelni a Lyra Super Ferbyceruzakészleteket, ami nagyon sok intézménybe általunk jutott el… A 3 oldal és a vastagság segíti a kicsik ceruzafogását, nagyon jó minőségű, jól faragható, s mindezek mellett sokáig kitart…

Több óvónő említette, hogy a csoportban a ceruzakosárból a gyerekek kiszedik ezt a típust és csak ezzel hajlandóak rajzolni…


Hol találjál meg Önöket az érdeklődők?
G.B.: Jelenleg Győrben 2 üzletünk van – megtartottuk a Széchenyi tér sarkán levő kis boltunkat, ahova elsősorban a családokat várjuk, és 1 éve üzemel 230m2-en a Gárdonyi Géza utcában a MulunguMaxi, ahol árukészletünket az intézményi igényekhez alakítottuk. 
Óriási választékkal várjuk az érdeklődőket webshopunkban a www.mulungu.hu-n is, ahol az országban egyedülálló módon létrehoztunk egy, kizárólag a regisztráló intézmények számára látogatható oldalt, ahol a közel 2000 termékünk közül azokat a játékokat, fejlesztő eszközöket mutatjuk be, melyek eddigi tapasztalataink alapján a gyermekekkel foglalkozó intézmények számára a legfontosabbak lehetnek… Megkönnyítve így a választást, gyorsítva és leegyszerűsítve a vásárlás menetét!
A velünk korábban kapcsolatban álló intézmények részére már postáztuk az egyedi kóddal ellátott kedvezménykártyát, mely lehetővé teszi ezt a speciális regisztrációt honlapunkon, s emellett üzleteinkben történő vásárlásoknál is feljogosít az általunk biztosított 10% kedvezményre a termékek alapárából. Ezen az internetes felületen a játékokat, eszközöket már ezen a kedvezményes áron jelenítjük meg, így nem kell törődniük a százalékok kiszámolgatásával sem! A regisztráló és rendelő személyek között értékes ajándékokat sorsolunk ki… 
Aki ezt még nem kapta meg, vagy nem volt a címzettek között, azok számára is nyitottak „kapuink” – Kérjük, jelezzék kártya-igényüket felénk elérhetőségeink valamelyikén és intézményi kapcsolattartónk Fürész Rita azonnal postázza azt.

Mik a további terveik ?
 
G.B.: Szeretnénk a multik óriási nyomása mellett is magyar családok vállalkozásaként talpon maradni, fejlődni, tovább bővíteni választékunkat, szolgáltatásainkat!


bilibo_alul.jpg fejleszto_doboz.jpg 
kalapalo.jpg lepegeto.jpg bicaj.jpg

Kategória: Játékok