Folytatódik a Felelős Szülők Iskolája programsorozata az IBS-en. Valljuk be, néha igencsak elbizonytalanodott, szakmájukban akár vezető pozíciót is betöltő Anyukák és Apukák keresik a választ életük egyik talán legfontosabb kérdésére: hogyan neveljük BOLDOG gyerekeket?

A kérdésre sokszor meggondolatlan válasz születik, nem megfelelő személyek magyarázzák, erőltetik megoldásaikat. A Felelős Szülők Iskolája azonban nem megfejtésre, hanem iránymutatásra vállalkozik: Csernus Imre pszichológus például a belső békével bíró szülőkben, Szendi Gábor pszichiáter a gyermekre hangolódásban hisz. Mindketten tartanak előadást az októberben induló programsorozatban, Süveges Gergő közéleti személyiség, Tarr Bence filozófus, Dara Péter coach, valamint Paulinyi Tamás, író és pszi kutató mellett. A szombat délutáni „szülőokosító” alatt fejlesztő-játszóház fogadja gyermekeket, így tehát jöhet akár az egész család is. 

2011 őszi programsorozat 

Október 22. 
17.00 Tarr Bence, filozófus 
Spirituális gyermeknevelés 

November 12. 
17.00 Dara Péter, coach 
Egyensúly a munka – család – önmegvalósítás terén? Eszközök és módszerek. Vendégem: a Feleségem 

November 26. 
17.00 Szendi Gábor, pszichológus 
“A nevelés illúziói” 

December 10. 
18.00 Paulinyi Tamás, író ás pszi kutató 
Játszani és játszani hagyni; – a gyerekkor „varázserői” 

Január 21. 
17.00 Süveges Gergő, közéleti személyiség 
Nagyüzem az őrültek házában – család, öröm, bologság 

Bérleten kívül: 
November 23. 
19.00 Csernus Imre, pszichológus 
A párkapcsolatokról 

Cím: IBS , Bp. II. ker. Tárogató út 2-4. 
Jegy- és bérlet: 3912525, aborbath@ibs-b.hu , vagy www.jegymester.hu 
Bérlet ára: 5.500ft/fő, családi, azaz 2 fős bérlet 9.000ft/2fő 

Info: www.felelosszulokiskolaja.hu 


szulok.jpg

Részletes ajánló az előadásokról: 


Október 22.
17.00-Tarr Bence, filozófus 

Spirituális gyermeknevelés 

Tarr Bencét legtöbben, mint buddhista tanítót, a spirituális létszemlélet gyakorlati aspektusait oktató önfejlesztő „trénert” ismerik. Több mint 15 éve foglalkozik humán- és önfejlesztéssel, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Elkezdte kutatni az emberi teljesítőképesség, és az emberi tudatosság határterületeit. Meggyőződése és gyakorlati tapasztalata, hogy az ember világának önmaga önkorlátozó hiedelmei szabnak határt, világképünk döntően befolyásolja mit tarunk lehetetlennek és lehetségesnek. „Három gyermekünk például természetesnek tartja és folyamatosan tanulja azt, hogy a világ olyan, amilyennek mi magunk teremtjük, és hogy teljesítőképességünk határai sokkal kijjebb vannak, mint gondoljuk.” Az október 22i előadás elsőként az őszi bérlet programsorozatában Tarr Bence arra vállalkozik, hogy a hallgatóság aktív bevonásával feltárja a megváltozott élet és családi helyzeteket, a születés- halál, a búcsú és a mesék világát. Ki hozza a csoki mikulást és ki csenget karácsony este? Őrzik az álmom az angyalok? Mi lesz, ha egyszer mindenki meghal? – Anya, Apa, Te tudod? ugye tudod!

November 12.
17.00- Dara Péter, coach

Egyensúly a munka – család – önmegvalósítás terén? Eszközök és módszerek. Vendégem: a Feleségem 

A nevelés mellett szóba kerül a magánélet, a család és a munka közötti egyensúly problémája is. Van olyan akinek sikerül kisúlyoznia a mérleget… de hogyan? Dara Péter munkájának sikerét számos cikk, interjú, hír támasztja alá – coachként vezetők és szakemberek fejlesztését, sikerességét támogatja, tanácsadóként szervezetek hatékonyságát javítja. „A vezetők és a munkavállalók teljesítményét alapvetően befolyásolják családi körülményeik, személyes helyzetük. Nagyon sokan küzdenek azzal, hogy hogyan valósítsák meg önmagukat a gyermekük mellett, és miként teremtsék meg a munka-magánélet egyensúlyát. Ehhez szeretnék támogatást nyújtani, konkrét eszközöket bemutatni interaktív előadásommal” – vetítette előre. Előadása során vendége lesz felesége, aki munkájához a stabil családi hátteret három gyermekünkkel biztosítja, nem is akárhogyan….BOLDOGAN. 

November 26.
17.00 Szendi Gábor, pszichológus 

“A nevelés illúziói” 

„Demokratikus nevelés, a gyermekünkre hangolódás nélkül nem nevelhetünk boldog gyermeket” – véli Szendi Gábor, aki ugyan programozó matematikusként indult, majd írásaiból három film készült, végül a pszichológus hivatást választotta, az előadássorozatban pedig november 26án órakor „A nevelés illúziói” címmel beszél majd az IBS színpadon. Kutatóként az agy-lélek kapcsolata és az evolúciós pszichológia, gyógyítóként az életgubancok megoldása érdekli. Az igazság helyett a gyógyszeripari érdekek szolgálatába álló megélhetési tudományból kiábrándulva fordult a tudományos újságírás felé, céljának a hiteles tájékoztatást tartja. Publikációi miatt megtorlásként kutatói állásából elbocsátották, a Magyar Pszichiátriai Társaság pedig beperelte. 

November 23. 
19.00 Csernus Imre, pszichológus 

A párkapcsolatokról (bérleten kívül) A fájdalommal történő tudatos konfrontálódás nélkül nem lehetünk igazi felnőttek, a felnőttség nélkül pedig nem válhatunk jó szülőkké. Ahhoz, hogy boldog legyen gyermekünk, konzekvensen kell felelősséget vállalnunk – vallja Csernus Imre. Szerinte csak gátolja a gyermeket az egészséges fejlődésben, ha azt látja szülein, magukra erőltetik az egyensúlyt, de a valóságban azt nem tapasztalja meg. A belső béke nélkül nem válhatunk jó szülőkké – hangsúlyozta későbbi, „A párkapcsolatokról” című, a Felelős Szülők Iskolája őszi programsorozatában megtartandó előadásával kapcsolatban. 

December 10.
18.00 Paulinyi Tamás, író ás pszi kutató 

Játszani és játszani hagyni; – a gyerekkor „varázserői” 

A mai ezotéria korszakában szintén jósok és látók hirdetik magukat, akik saját jövőnkbe ígérnek bepillantást. De vajon a sors valóban előre meg van írva és tényleg felfedhető? Mit szól ehhez a mai tudomány, és mit tart erről a parapszichológia? Milyen álomvilágban élnek a gyermekeink, hol találjuk meg a mese és a valósághatárát? Hagyjuk elvarázsolni magunkat! Paulinyi Tamás író, pszi kutató beszélgetéssel egybekötött előadásában ezekre a kérdésekre adja meg a választ. 

Január 21.
17.00 Süveges Gergő, közéleti személyiség 

Nagyüzem az őrültek házában – család, öröm, boldogság 

Dara Péterhez hasonlóan Süveges Gergő a celeb lét és a magánélet egyensúlyáról tart majd előadást. Tíz éve dolgozik az MTV-nél – oda pedig a Duna TV-től hajózott át –, pályáját nemcsak blog bejegyzésekkel, a Nagy Könyvvel, vagy éppen a választási műsor levezetésével szakította meg, hiszen miután 2000-ben feleségül vette menyasszonyát, négy gyermekük született: két lány és két fiú. Hogy férhet össze a karrier és nagycsaládos apa szerep? Hol és hogyan érzi jól magát? Miből merít erőt és hogyan adja át? – ezekről és hasonló kérdésekről hallhatunk élvezetes élménybeszámolót a bérletes előadássorozat utolsó estéjén, az IBS-ben. 

A bérletekből befolyt összeggel a Honvédkórház Koraszülött Osztályát támogatja a Felelős Szülők Iskolája. A program jószolgálati nagykövete immár második éve Mérai Kata színművésznő. 

Az előadásokat az IBS Színpadon tartják (Bp. II.ker. Tárogató út 2-4.) 

Kedvezmény: Minden kismamának a második jegyet ajándékba adjuk! 
Csatlakozz a közösségünkhöz, hasznos tartalmak, játékok kizárólag a facebook oldalon >>