Az alábbi játékok segítségével a gyerekek sokat tudhatnak meg a testükről, egymásról.


Mi jut eszedbe...
Egy gyerek leül a szőnyeg közepére terpeszülésbe. A többi gyereket megkérdezzük, kinek mi jut eszébe az emberi testről. A jelentkező 6-7 gyerek – miután elmondta gondolatait – egyenként a középen lévő társa ölébe ül. A szavakat változtathatjuk, mi jut eszünkbe a testünkről, az egészségről, a betegségről, az alvásról, a táplálkozásról.

Varázsbőrönd kedves tárgyakkal
Egy dobozban elhelyezünk régi kedves tárgyakat. Választunk egyet (például az egyik kislány „öreg” mackóját), majd megkérdezzük, hogy mi lehetett a maci legszebb és legszomorúbb pillanata.
Ezután választunk egy másik tárgyat.

Időgép
Milyenek voltunk két-három évvel ezelőtt?
Milyenek leszünk két-három év múlva?
Viselkedjünk úgy, mint akkor! (videofilm visszanézése)
Lakatlan sziget
Ha valakit elvihetnél magaddal egy lakatlan szigetre, ki lenne az?

Jut eszembe…
Egy gyerek egy szót mond, ami a szeretet szóról eszébe jut (például: maci). A következő gyerek már erről az új szóról mond valami új gondolatot: „nekem a maciról az jut eszembe…”
 A legjobb dolog, ami a héten történt velem
A történetek meghallgatása

Ilyen vagyok?
A kitaláló gyermek a többieknek háttal helyezkedik el. Kiválasztunk valakit a csoportból, és  megpróbáljuk közösen leírni arcát, ha nem megy, akkor egész testének jellemzőtestükről.  vonásait. A kitalálónak azt kell megmondania, hogy kiről beszélünk.

Mit lát a talpad?
Különböző dolgokkal (üveggolyó, gesztenye, dió, mogyoró, kavics, cseresznyemag, meggymag, rizs) töltött kis zsákokból utat építünk, és mezítláb végigjárjuk, majd az út végén egy kosárból a
gyerekek megkeresik azt az anyagot, ami a zsákban lehetett.

 

Kézfogó
A játék résztvevői csukott szemmel sétálnak a teremben. A „kezek”ismerkednek, kapcsolatot keresnek, „mondhatnak” igent és nemet is. Lehet válogatni, megkeresni az érintés alapján rokonszenves
kezet.

 

(Forrás: Óvónők kincsestára)

[product id=348]

Kategória: Játékok