Fogójátékok bekötött szemmel A taktilis (érzékelő-) csatornákat fejlesztik.

 

„Macskázás”
Szem-kéz koordinációt, ügyességet, gyorsaságot fejlesztő játék. Öt kavics szükséges hozzá. A játék menete: Négy kavicsot leteszünk a földre, az ötödiket feldobjuk, és addig egy kavicsot hirtelen felkapunk a földről, majd elkapjuk a leesőt. Így szedegetjük fel mind a négy kis követ. A végén a felszedett öt kavicsot egyszerre feldobjuk, és a kezünket megfordítva, a kézháttal elkapjuk őket. Az a nyerő, akinek a legtöbb kavics maradt a kézhátán.

 

Nyelvtörők
A nyelvtörők és a csak magánhangzókkal vagy csak egy mássalhangzóval mondott rigmusok a logopédiai problémákat korrigálják.
Az ipafai papnak fapipája van, ezért az ipafai papi pipa papi fapipa.

Kötélpörgetés
Fejleszti a reakcióképességet, ütemérzéket, sorrendiséget, figyelmet és az ügyességet.
A játék menete: A gyerekek körbe állnak, egy felnőtt a kör közepén guggol, és a gyerekek lába alatt pörgeti körbe-körbe a kötelet. A kört alkotóknak át kell ugrani, ha a lábuk alá ér a kötél. Akinél megakad, az kiesik a játékból. Addig játsszuk, amíg csak egy vagy két gyerek marad játékban. A játék közben a következő éneket énekeljük:

„Széles a Duna,
magas partja.
Nincs olyan legény,
ki átugorja.

Lám én átugrottam,
csizmám sem sároztam.
Ez ám a legény.”

 

A teljes cikket az Óvónők Kincsestárában találja. Amennyiben még nem előfizetője termékünknek, most ide kattintva megrendelheti.

ovonok_kincsestara