Igen, tudjuk, hogy nem kifejezetten magyar ünnep a Valentin-nap, mégis olyan kedves apropója annak, hogy a gyerekek valami aprósággal kedveskedjenek szüleiknek, esetleg egymásnak.

Mutatunk két nagyon egyszerű ötletet, amivel hamar elkészülhetnek a kicsik, és mosolyt csalhatnak szeretteik arcára.

 

Virágcsokor

Imádjuk a kéznyomatos alkotásokat, mert egy pillanatra megáll ilyenkor az idő, és felnőttként, szülőként, könnyes szemmel veszi elő minden anyuka és apuka ezeket a meglepetés-kártyákat, és rácsodálkozik, hogy a már érettségiző gyermeke milyen édes picike is volt egykor – amint azt tenyérlenyomata is igazolja. Szóval elő az ujjfestékekkel! A kártya “alapját” képező kartonra mi is felrajzolhatjuk a tenyér-virágok szárát, de nagyobbacska gyerekek már önállóan is elkészíthetik. Egy másik, fehér papírlapra mehetnek a festékes lenyomatok. Ha megszáradt, csak vágjuk körbe, és ragasszuk fel a csodálatos virágot a szár tetejére. Az üzenet megírásában segédkezzünk a kicsiknek. Hagyjuk, hogy olyan üzenetet diktáljanak, amilyet szeretnének! Ez külön kellemes meglepetés lesz majd annak, akinek a kártya készül.

 

Valentin_kartya2

 

“Minden darabkádat imádom!” – Valentin-napi üdvözlet

Egy másik verzió  -talán az előzőnél is egyszerűbb, ha a kartonra egy szívet rajzolunk, majd hagyjuk, hogy a gyerekek maguk fessék ki szép pirosra. Ezután színes papírból vágjanak ki nagyobbacska darabokat, és ragasszák a megszáradt festményre.

Majd jöhet az üzenet: “Minden darabkádat imádom!” Esetleg mást is kitalálhatunk, az eredeti szöveghez talán ez a magyar megfelelő áll a legközelebb.

valentin_kartya1

 

Kellemes alkotást és boldogságos készülődést kívánunk! 🙂

 

 

Forrás és képek: http://www.nannyshecando.com

 

Kategória: Egyéb