Mintegy 370 millió forint európai uniós támogatásból új óvoda épül a Szolnok Városi Óvodák Hold úti Tagintézménye helyén, a kivitelezés a napokban kezdődik, a létesítmény átadása 2017 augusztus végére várható – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtószóvivője az MTI-vel.

 

Pókász Endre tájékoztatása szerint a beruházáshoz a Széchenyi 2020 program keretében 364 millió forint EU-s pénzt nyertek, a szolnoki önkormányzat 3 millió 810 ezer forinttal járul a költségekhez.     Az új óvoda az 1954-ben épült Hold úti tagintézmény helyén létesül, mivel annak épülete nem alkalmas az átalakításra, és aránytalanul nagy az üzemeltetési költsége.

 

Négy, a jelenleginél nagyobb alapterületű, 25 gyermek fogadására alkalmas csoportszobát alakítanak ki az új épületben. A férőhelyek száma a jelenlegi 88-ról 100-ra nő.

 

Az óvodának korszerű melegítőkonyhája, torna-, fejlesztő és orvosi szobája lesz. Fejlesztik a játszóudvart és akadálymentesítik az épületet – ismertette a sajtószóvivő a projekt részleteit. A felújítás idején a gyermekek Szolnok másik óvodájába járnak.

 

 

Forrás: MTI

Kategória: Hírek