Barf Attila története egy rendkívül jó példa arra, hogy hétköznapi emberek, hétköznapi módszerekkel is érhetnek el nagy változásokat. Attila vállalkozó, festéküzlete van Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton.

A Nemzeti Festékbolt vezetőjének irányításával egy 6-8 fős, többnyire szobafestőkből álló csapat több mint 50 óvodai és iskolai termet festett ki az elmúlt években, teljesen ingyen, társadalmi munkában.

 

Egyből igent mondtak

“Régóta adakoztam alapítványoknak, de rá kellett döbbennem, hogy feleslegesen. Nem arra költik a pénzt, amire kellene. Aztán egy nap vezetés közben beugrott, hogy miért ne segíthetnék azzal, amivel tudok” – mesélte Attila a motivációjáról. “A szívügyem, hogy adjak valamit, festékboltom van, hát kitaláltam, hogy fessünk ki termeket!”

Miután megfogalmazódott az ötlet, Attila egyenként felkereste a boltjába járó festőket. Hatukat kérdezte meg, lenne-e kedvük havonta egyszer, a napi robot után, önszorgalomból, ingyen kifesteni egy-egy iskolai vagy óvodai termet. Meglepetésére mind a hatan egyből igent mondtak.

A teljes cikket a Szeretlek Magyarország oldalán olvashatja el.

 

Forrás: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu

Kategória: EgyébHírek