Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen az elmúlt hetekben két képzésünknek is az újbudai Cseperedő Óvoda adott otthont. A  “Mérés-értékelési alapismeretek az óvodában” és  a  “Differenciálás, viselkedésrendezés az óvodában” című, 30-30 órás akkreditált továbbképzésünk nagy sikert aratott a részt vevő óvodapedagógusok visszajelzései alapján.

 

A “Mérés-értékelési alapismeretek az óvodában” című képzésünk célja az óvodapedagógusok pedagógiai értékelési, mérési kultúrájának fejlesztése, a résztvevők szakmai tudásának, felkészültségnek bővítése az óvodás gyermekek nyomon követése kapcsán, az óvoda iskola átmenetet támogató újszerű diagnosztikai eljárások, módszerek megismerése, az eredmények szakszerű elemzése a hatékony fejlesztés érdekében előadásokon, egyéni munkán, csoportmunkán, beszélgetésen, valamint ötletbörzén és páros gyűjtő munkán keresztül.

 

20170420_092757

A “Differenciálás, viselkedésrendezés az óvodában” című képzésünkön pedig az óvodapedagógusok jól használható tudásanyaggal lehettek gazdagabbak, így még inkább képessé váltak a fejlődésbeli különbségek felismerésére, az eltérések tüneteinek és előidéző okainak elemzésére, a problémák azonosítására, a fejlesztési stratégia megfogalmazására, az adekvát módszerek, eljárások alkalmazására, az óvodai tanulás tevékenységeinek differenciálására, a célt szolgáló szervezeti keretek kiválasztására, vezérlésére. Már könnyebben felismerik azokat a magatartási problémákat, amelyek speciális pedagógiai eljárásokkal kezelhetők és az óvodapedagógus kompetenciájának körébe tartoznak.

IMG_0327

 

A résztvevők véleményei, valamint a kitöltött értékelő kérdőívek is arról tanúskodnak, hogy képzéseink remek hangulatban teltek és sikeresen hozzájárultak a szakmai fejlődéshez. Nagyon örülünk, hogy élvezhettük az Újbudai Cseperedő Óvoda kedves légkörét és lelkes támogatását, ami nagy mértékben támogatta a képzések sikerességét.

 

 

További képzéseinkre ITT jelentkezhet.

 

 

 

 

Kategória: Hírek