Vadonatúj mesejátszótér várja a gyerekeket Budapesten!

 

Új budapesti mesejátszótér: a Benczúr-kert
A „Benczúr-játszi”, ahogy itt a környékbeliek nevezik korábban is egy nagyon hangulatos, és legfőképpen kellemesen árnyas játszótér volt. Több anyuka, akiket megkérdeztünk, úgy nyilatkozott, hogy először nem is igazán értették, hogy miért kellett több hónapra bezárni a parkot, és megújítani a játszóteret, hiszen az előző kinézetében is nagyon jó játszótérnek számított. – De ez, amit most látunk, minden elképzelésünket felülmúlja. Itt egy csodabirodalom született, még mindig csak ámulunk és bámulunk – mondja lelkesen Ági, egy két éves kislány édesanyja. – Igazán szerencsések vagyunk, hogy pont a mi környékünkön avattak ilyen csodaszép mesejátszóteret – teszi hozzá Erika néni, egy közeli óvoda pedagógusa.

A Benczúr kert megújítását kerületi közvélemény-kutatás előzte meg. Az önkormányzat egy olyan egyedi, a mesék világát idéző teret kívánt létrehozni a műemléki környezetben, ahol inspiráló játékokkal, biztonságban tölthetik szabadidejüket a családok. A mesealakokat az ország legjobb játszótérkészítőjeként számon tartott Kő Boldizsár képzőművész és munkatársai készítették el.

Mesejátszóterek Budapesten – Idelátogassatok el a gyerekkel közösen!
A mesejátszóterekben az a nagyszerű, hogy amikor a kisgyerek esténként meghallgatja kedvenc meséjét, szívébe zárja szeretett meseszereplőit, általuk átéli a csodálatos történeteket, ezzel egy kicsit ő maga is elvarázsolódik. Ha pedig ezek után eljut arra a játszótérre, ahol a kedvenc mesehőseivel találkozhat, akkor a képzelet szárnyán egy fantasztikus mesevilágba csöppen. Itt megnyugszik a lelke, feltöltekezik szeretettel, önbizalommal, amire igazából minden gyereknek szüksége van.

Az alábbi listánkban a budapesti mesejátszótereket találod, amelyik mindegyike külön-külön megér egy fél napos programot.

Bóbita Irodalmi játszótér, Radnóti Miklós Művelődési Központ, Budapest XIII., Kárpát utca 23.
Budavári Mátyás Király játszótér, Budapest I., Budai Várnegyed
Pom Pom játszótér, Budapest I.
Vuk játszótér, Budapest I., Gellérthegy
Zöld Péter játszótér, Budapest II., Millenáris

 

Forrás: MTI, 2017. május 23.
Fotók: Kölöknet / NIC, http://m.koloknet.hu/eletmod/szabadido/vadonatuj-mesejatszoter-varja-a-gyerekeket-budapesten/