Jancsovics Orsolya jelenleg Dániában tanul vállalkozást. Egy gyermekjátékon dolgozik, ami a gyermekek és szülők közötti kapcsolat megerősítését valamint kreativitásuk, érzékelésük, természetről való tudásuk fejlesztését tűzte ki célul. A játék ötlete 2015-ben, a dániai VIA University College egyik kreatív versenyén született meg, ahol a diákoknak bőrből kellett kitalálniuk valami újító fejlesztést. A termék több gyermekpszichológus és pedagógus ajánlásával került fejlesztésre és óvodákban, családoknál tesztelték a gyerekekkel.

Carezoo2

Ma született gyermekeink a digitális generáció tagjaiként cseperednek fel, életük részévé válik a technológia. Azonban ez a rohamos fejlődés a sok jó mellett, némi hátrányt is tartogat. Túl sok vizuális inger éri az ifjabb generáció tagjait, egyre kevesebbet játszanak, alkotnak, tapintanak természetes alapanyagokból készült játékokat.

 

A Care-zoo egy olyan játékfejlesztés, ami ezen hátrányokat hivatott kiküszöbölni. Többek között elősegíti a gyermekek taktilis érzékelésének fejlődését, közelebb hozza őket a természethez, játékosan tanítja őket az állatok ismeretére. Erősíti a szülők, pedagógusok és a gyerekek kapcsolatát a kreatív meseszövés által. A játék esztétikus, valósághű, így fejleszti a gyermekek szépérzékét. Természetes alapanyagokból készült, így akár generációkon keresztül is megőrizhető.

 

A terméket dán és magyar óvodákban, családoknál teszteltük a gyerekekkel, akik nagyon élvezték!
Facebook oldalunkon több információt, képeket és videókat is találhatnak róla.
Ha az önök tetszését is elnyerte az ötlet, like-olják és kövessék az oldalt! Itt tehetik meg: https://www.facebook.com/CarezootheToy/