Karácsonyfa sógyurmából

A klasszikus sógyurmázás továbbfejlesztett változatának ötletét szeretnénk megmutatni: ezúttal zöld ételfestékkel színezzük meg az alaptésztát, így kapunk egy csodás fenyőfát, amit tetszés szerint feldíszíthetünk, vagy írhatunk is rá.

Só-liszt gyurma alaprecept:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg finom só
  • 125 ml víz
  • 1-2 evőkanál olaj

Ehhez adjuk hozzá a zöld ételfestéket.

A gyerekek gyúrják meg a tésztát, de persze mi is segíthetünk nekik. A fa tetejét lyukasszuk ki egy vékony szívószállal, hogy karácsonyfadísz, vagy ajándékkísérő lehessen az alkotásból.

Miután megszáradt a tészta, vegyünk elő fekete akrilfestéket az izzósor megrajzolásához.

Ha ez is megszáradt, akkor jöhetnek a színes lámpácskák, amihez temperát vagy ujjfestéket is használhatunk.

A kis fenyő hátuljára rövid üzenet is kerülhet.

 

Jó munkát kívánunk!

🙂

 

Forrás: http://www.messylittlemonster.com