Mutatunk egy kis ízelítőt! Ha tetszenek a témák, fizessen elő kiadványunkra.

Beszélünk róla, hogy miért fontos a beszámolókészítés. Hogyan segíti a vezető munkáját és hatékonyságát amellett, hogy kötelező elkészíteni? Milyen elemei vannak egy tartalmas beszámolónak? Írásunkban azt mutatjuk be, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy vezetői beszámolóban. Hogyan tudja a vezető két beszámoló közötti időszakban elvégzett munkáját, a bölcsődei eseményeket úgy bemutatni, hogy személyisége, hozzáértése, kompetenciái láthatóak legyenek. A téma fontosságát az is kiemeli, hogy a portfólióban a munkatervi beszámoló bemutatása kötelezően elkészítendő alapdokumentum.

 

Magyarország Alaptörvénye rögzíti, hogy mindenkinek joga van személyes adatai védelméhez, valamint a közérdekű adatok megismeréséhez és terjesztéséhez. Ehhez kapcsolódóan Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény a hatályos jogszabály, amely a bölcsődék számára is fontos átfogó adatvédelmi, adatkezelési rendelkezéseket tartalmazza. Az Adatvédelem a bölcsődében című cikksorozatunk 1. részében a bölcsődéket érintő fontosabb adatvédelmi kérdéseket tekintjük át.

 

Amióta létezik bölcsőde Magyarországon, azóta elvárás, hogy a bölcsőde és a családok kapcsolata aktív legyen, a közös felelősségvállalás, a kisgyermek együttnevelése a cél. A gyermek szeretete, valamint a családokkal történő jó kapcsolat kialakítása a kisgyermeknevelői hivatás és gyakorlat alapköve. Írásunk, a Közösen a szülőkkel, de hogyan? a szülőkkel való együttműködés lehetséges útjaira, az értékek feltárására irányítja a figyelmünket.

 

2017 februárjában elindult az EFOP-1.9.5 A koragyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése kiemelt projekt, amelynek elsődleges célja a korai ellátórendszer kliensközpontú átalakítása, az iskoláskor előtti, speciális támogatást igénylő gyermekek és családjaik szükségletükhöz illeszkedő ellátáshoz, szolgáltatáshoz való hozzájutásának biztosítása. Írásunkban a projekt kisgyermeknevelők számára ajánlott képzései is ismertetésre kerülnek.

 

Végül a Táplálékallergiák témakörét járjuk körül. Ennek a napjainkban sokakat érintő problémának a feltárása nem egyszerű feladat, hiszen számos ok közrejátszhat kialakulásában.

 

Szép adventi készülődést, az ünnepekre pedig sok örömet és pihenést kíván a kiadvány projektvezetője:

Jávorka Gabriella

 

https://ovonok.hu/termek/bolcsodevezetok-kezikonyve-3/

 

Kategória: Hírek