Többször bemutattuk már a játékot és hogy mennyire egyszerűen lehet a Scottie Go! termékcsaládunkkal elsajátítani a kódolás, programozás alapjait és hogy mennyire könnyedén megszeretik a gyerekek. Nézzük most meg, hogy mit javaslunk, hogyan is lehet és érdemes használni a játékot!

 

Egyénileg

Természetesen egyénileg is játszható, sőt, így is ugyanolyan érdekes és a megszerezhető ismereteket tekintve semmiféle különbség nincs (mi itt a kiadóban egyéniben indultunk neki a tanulásnak, és a legtöbb bölcsész kolléga minden ellenkezés ellenére sikerrel vette az akadályokat!).

Azon sem kell aggódni, hogy így nem lehet követni a gyerekek fejlődését, hiszen a pedagógus az alkalmazásban annyi felhasználói fiókot hoz létre, amennyit csak akar. Az alkalmazást egy termékkulccsal három eszközre lehet feltelepíteni egyszerre, így akár három osztályt is végig lehet vinni a pályákon.

Ugyanakkor a csoportban játék sokkal több hozzáadott elemet és értéket tesz hozzá a játékhoz – különösen így van ez a Basic változattal, ahol csak az első játéktípus lineáris felépítésű (erről bővebben ebben a cikkben írtunk), a további játéktípusokban főként együttműködésre és csoportmunkára van szükség.

 

Csoportban

Ez az a forma, ahol leginkább a közösség segít a megoldásban – és a feladatok újraírásában, vagy akár egészen új világok megalkotásában.

Az Iskolai változat feladatai a történet és a feladatok, modulok előrehaladtával egyre nehezebbek lesznek és bár a kapcsolódó fogalmak, alapelvek egymásra épülnek, így könnyedén elsajátíthatók, a kihívás is egyre komolyabb programozás terén.

Kis csoportokban dolgozva viszont a gyermekek ráérezhetnek a közös munka, a közös porblémamegoldás és a közös sikerek ízére.

A Basic változat játékai közül viszont csak az elsőt lehet akár egyénileg is játszani, a kettes és a hármas típusban, ahol már használniuk kell a kihívás kártyákat és akár saját világot is építhetnek, már mindenképpen össze kell fogniuk és közösen kitalálni a pályát, az akadályokat és a megoldásokat is.

Szakkörön/órán

Több intézményből hallottuk már, hogy egy egész robotika vagy programozás szakkört kezdtek el felfűzni a játékra, hiszen hetente egyszer egy kétórás foglalkozás jó néhány hétre lefoglalja a gyerekeket, amíg a játékok végére jutnak – ráadásul a Basic változatban nem is feltétlenül lehet eljutni a végére, mint az Iskolaiban, hiszen ott bármennyi saját világot építhetnek a gyerekek a játékhoz.

 

Tehetséggondozás

Egy budapesti óvoda jelzése alapján tudjuk, hogy ők például az iskolaköteles gyerekek számára kötelező tehetséggondozás foglalkozások keretén belül vetik be a programozás témakörét, így megszerettetve a témakört a gyerekekkel – és az óvónőkkel, akik először kicsit izgultak a témától, de miután meglátták a játékot, megkönnyebbültek, mert nekik sem volt nehéz dolguk.

 

Ön hogyan használja vagy használná a játékot? Kérjük, írja meg nekünk elérhetőségeinkre, mi pedig megmutatjuk a nagyvilágnak!

 

 

Állunk rendelkezésre

 

Bármelyik Scottie Go! terméket is használja az óvoda, kollégáink állnak rendelkezésre bármilyen kérdésben, akár telefonon, akár email-ben.

Tel: 061/4861771

Email: scottiego@klett.hu

A Scottie Go! Közösségben (https://www.facebook.com/groups/scottiegomagyarorszag/) pedig akár a Facebookon is várjuk a kérdéseket, fotókat, kreatív megoldásokat, ahol olyan kollégákkal, szülőkkel is tapasztalatot lehet cserélni, akik szintén használják a termékeket.

Még több információ és rendelési lehetőség ITT.