Óvodavezetési ismeretek

12.390Ft

Egy óvodavezetőnek számtalan olyan témakörben otthonosan kell mozognia, amelyek nem kapcsolódnak a pedagógiai munkához, ám az intézmény  irányításához elengedhetetlen.

 

Termékleírás

Kiadványunkban ezeket a vezetői témákat mutatjuk be. Megismerheti az intézmény működésének jogi kereteit, a legfontosabb menedzsment kérdéseket, a gyermekétkeztetés szabályait, a munkáltató jog gyakorlásával összefüggő feladatokat és még sorolhatnánk.

Formátum: cserelapos kézikönyv CD-melléklettel
Méret: B/5
Terjedelem: 450 oldal

A megrendelés a kézikönyvre és a kiegészítő kötetekre egyaránt vonatkozik.
A kiegészítő köteteket megrendelőink -; térítés ellenében -; automatikusan megkapják.

Az évente 6 alkalommal megjelenő, 90-100 oldalas kiegészítő kötetek oldalára 63Ft (+ 5% áfa, + csomagolási
és postaköltség).

Az előfizetés az alapmű számlázási dátumától számított egy évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik, amíg Ön írásban másképp nem rendelkezik.


A legújabb kötet taglalja:

 

  1. évi tavaszi kötetünk összeállításakor ismét bőven akadt téma.

Az e-portfólióval kapcsolatos tapasztalatok

A portfóliókészítés napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a pedagógus-életpályamodell bevezetésének következtében a pedagógusok széles körénél. Írásunkban olyan kérdéseket/problémákat/tapasztalatokat ismertetünk, amelyek a minősítési eljárás és a tanfelügyeleti ellenőrzés során az e-portfólióval kapcsolatban merültek fel, illetve amelyeket pedagógusok jeleztek a szakértők felé.

 

A felzárkóztató pedagógus és az óvodatitkár munkaköri leírása

A munkaköri leírás az intézmény zökkenőmentes működtetése szempontjából fontos dokumentum. Megmutatja a dolgozó helyét a szervezetben, utat mutat az elkövetkezendő időkre, hogy az óvodában hatékonyan tudjon tevékenykedni. A munkaköri leírás tartalma a munkáltató részéről bármikor átalakítható, ezért időnként érdemes átnézni, hogy mit foglaljon magába egy jó és korszerű munkaköri leírás. Cikkünk ehhez nyújt segítséget.

 

Adózási kötelezettségek 2016-ban

Minden évben vannak kisebb-nagyobb változások – ez az év sem kivétel. Írásunkban összefoglaltuk többek között az adókötelezettség szabályait, az adózás módját, a családi adókedvezmény meghatározását. Számításos példákat adunk az adólevonás kiszámítására, illetve ismertetjük a változatlan, ám fontos szabályokat is.

Gyakornoki szabályzat – minta óvodák részére

Az életpályamodell első szakasza a gyakornoki szakasz, melyből legkevesebb két év gyakornoki munka után a pályakezdő pedagógusok egy minősítővizsga letételével szerezhetnek jogot arra, hogy továbbhaladjanak a pedagóguspályán. Cikkünkben bemutatjuk a mentor, a gyakornok, valamint az intézményvezető feladatait, mindezt egy alaposan kidolgozott szabályzati minta keretében.

Következő kötetünkben szó lesz:

  • A tanfelügyeleti ellenőrzés változásai
  • A közalkalmazottaknak járó bérek és juttatások
  • A karbantartó és az általános munkás leírása
  • Védőnők az óvodában

A könyvet már közel 2000 óvodában használják, a taneszköz-minősítő díjversenyen-arany díjat kapott.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Óvodavezetési ismeretek”