Az MSZP szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a leghiábavalóbb intézmény a rendszerváltás óta.

Ezt Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségi tagja mondta szerdán Budapesten sajtótájékoztatón arra reagálva, hogy Marekné Pintér Aranka, a Klik vezetője a szervezet működésének első évét értékelve közölte, a központ létrehozásával átláthatóbb, hatékonyabb, a közoktatás színvonalát növelő és esélyteremtő rendszer jött létre. Az ellenzéki politikus szerint az oktatási rendszernek mindig a gyermekekre kellene koncentrálnia, de a Klikben elvesznek a gyermekek, az ő ügyeik, problémáik.

Úgy értékelte, hogy a Klik a leghiábavalóbb intézmény a rendszerváltás óta, nem tudja ellátni a közoktatási feladatokat, sőt a napi szintű működése is akadályozva van, az összeomlás szélén áll. Emlékeztetett arra, hogy zavarok voltak az elsősök beiskolázásakor, az iskolaigazgatók kinevezésekor; nincs fénymásoló az intézményekben, és ha betörik egy ablak, heteket kell várni, amíg megcsinálják. Felidézte, hogy a kétharmados Fidesz-kormány azzal indokolta az iskolák államosítását, hogy a rendszerváltás óta felhalmozott közoktatási problémákat orvosolja.

Nemhogy orvosolták volna, de mára a központ vált a problémák fő okozójává és a problémák fő forrásává – mondta. Kunhalmi Ágnes elmondta, mára világossá vált az is, hogy az iskolák államosításának eredeti oka nem volt más, mint egy központosított rendszer létrehozása, amely kiszolgálja a Fidesz és a KDNP túlzott uniformalizálási igényeit, és a másként gondolkodókat retorzió alá helyezi.

[product id=”334″ sku=””]

Kategória: Hírek