Felavatták az albertirsai Tündérkert óvoda modernizált, új szárnnyal bővített épületét, így hosszú távon megoldódtak a Pest megyei kisvárosban a férőhelygondok – közölte a település független polgármestere.

Fazekas László tájékoztatása szerint az önkormányzat több mint 100 millió forint uniós támogatást nyert az intézmény bővítésére és felújítására, ezt az összeget hatmillió forinttal egészítették ki. A két foglalkoztatóhelyiséghez még egyet építettek, továbbá orvosi és óvónői szoba, valamint kiszolgálóhelyiségek is létesültek a Luther utcai épületben. A polgármester hangsúlyozta, hogy az építkezéssel hosszú távra megoldódnak az óvodai elhelyezési gondok, ami azért fontos, mert két évtizede folyamatosan nő a jelenleg csaknem 13 ezer lakosú Albertirsa lélekszáma.

A kisvárosban jelenleg három óvoda működik, kettő az evangélikus egyház fenntartásában. Az egyetlen önkormányzati óvoda négy különböző ingatlanban kapott helyet, közöttük a Luther utcaiban. Az átalakítás kivitelezője a székesfehérvári Fehérép Kft. volt – mondta Fazekas László.

[product id=”334″ sku=””]

Kategória: Hírek