Kilencvenmillió forintot meghaladó uniós pályázati támogatásból átfogó szakmai és eszközfejlesztés kezdődött Szolnok 19 óvodájában – tudatta a város önkormányzatának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.


Gyuricska Éva tájékoztatása szerint az Út a kiváló gyermekszigetek felé! – szakmai innováció a Szolnok Városi Óvodákban című projekt keretében az érintett intézmények bel- és kültéri eszközeinek beszerzésén, informatikai eszközparkjának bővítésén túl továbbképzik az óvodapedagógusokat és beépítik a “jó gyakorlatokat” az óvodai programokba. Egy óvodában tornaszobát is kialakítanak – tette hozzá.
Jelezte: az idén februárban indított és 2014. július 31-én záruló fejlesztést az Európai Unió 100 százalékban támogatta.
A sajtóreferens közölte: a program számos újszerű együttműködési formát sorakoztat fel az egészséghéttől a szülők akadémiáján át a családi sportnapokig és környezeti programokig. A másfél éven át tartó projekt ideje alatt 66 féle új szolgáltatást nyújt, valamint rendezvényt szervez a 19 tagintézményt irányító Szolnok Városi Óvodák.

Kategória: Hírek