Értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyermekekkel foglalkozó intézmények kaptak mozgásfejlődést elősegítő futóbicikliket az Esély az Egyensúlyra adományprogram keretében.

A tanulobicikli.hu kft. ügyvezetője, Székely Áron összesen 80 biciklit ajándékozott 15 fogyatékos gyermeket fejlesztő intézménynek, a többi között a Budapesti Korai Fejlesztő Központnak, a Nemzetközi Pető Intézetnek, valamint a halmozottan sérült gyermekekkel foglalkozó Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolának. A megajándékozott intézményeket a cég a KézenFogva Alapítvány szakmai tanácsával választotta ki. A gyerekek méretéhez igazított futóbicikli olyan pedál és támasztókerék nélküli speciális eszköz, amely a koordinált mozgás fejlődését segíti elő. A kerékpár segítségével a különböző tempóban fejleszthető fogyatékos gyerekek a biztonságos lendületkezelést és mozgást sajátíthatják el lépésről lépésre.

A 80 darab futóbicikli mellé a Neuzer Kft. 80 darab bukósisakot adományozott. Az ünnepségen felszólalt Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára. A programon részt vett Till Attila, a KézenFogva Alapítvány nagykövete, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Ekanem Bálint énekes – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

[product id=”346″ sku=””]

Kategória: Hírek