Az óvoda és az iskola is nagyfokú alkalmazkodást követel meg az általa előírt norma és szabályrendszerhez, és beilleszkedést a csoport és az osztályközösségbe.

Azok a gyermekek, akiknek szocializációja sérül, azaz a közösségbe való beilleszkedésüket valamely tényező akadályozza, konfliktusba kerülhetnek az intézményi szabályrendszerekkel, társas viszonyaikban zavarok mutatkozhatnak. Ha ezek mértéke meghaladja a pedagógus, a gyermektársak által tolerálható szintet, a gyermek problémássá válik a rendszer számára és egy olyan fejlődésmenet indulhat el, melynek során rögzül és elmélyül konfliktusa környezetével és személyiségfejlődésének irányát negatívan befolyásolja. 

A többségi pedagógiai gyakorlat számára komoly gondot jelent a beilleszkedési zavarokat mutató gyermekekkel való bánásmód, éppen ezért ismerjen meg két hatékony terápiás módszert, amely a fejlesztő pedagógus és gyermek számára is egyaránt fantasztikus élményt nyújt! 

A program időpontja: 2011. július 12-13. (kedd, szerda, 2 nap), 09.00–16.30 

A program helyszíne: Budapest (szervezés alatt) 

Célcsoport: fejlesztő pedagógusok, óvodapedagógusok, tanítók, tanárok 

A program tervezett tartalma:
– Hidroterápiás módszer szerepe a magatartászavarral küzdő gyermekek fejlesztésében (vizes program) 
A szakmai nap előadója: Lakatos Katalin Ph.D
– A lóterápiás módszer szerepe a viselkedésrendezésben (lovas program)
A szakmai nap előadója: Jámbor Péter és Darvas Cilineves 

Jelentkezési határidő: 2011. június 15. 

Előregisztrációs kedvezmény: 
Küldje el jelentkezését legkésőbb 2011. június 1-jéig, és 20%-os egyedi kedvezményben részesül! 

A 2011. évi költségvetési törvényben szerepel a pedagógus-szakvizsga, továbbképzés, szakmai szolgáltatások igénybevételének normatív támogatása: 10 500 Ft/fő. A támogatás a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) korm. rendelet előírásainak megfelelően használható fel. A szakmai program részvételi díja a pedagógus-továbbképzésre fordítható keretből elszámolható, valamint időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 15 órában beszámítható. Erről tanúsítványt állítunk ki. 

A rendezvényre az alábbi linkre kattintva lehet jelentkezni >>