Ebben az évben is várja az ország legzöldebb óvodája címre pályázók jelentkezését szeptember 30-án éjfélig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) megbízásából.

A Zöld Óvoda 2013 nyílt pályázat célja, hogy az intézményekben elősegítse az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő környezeti nevelését. A kiírók fontosnak tartják, hogy a fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósításának legjobb példáit elterjesszék, ezért írják ki évek óta a pályázatot – közölte az MTI-vel szerdán a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. 

A kiírásra a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7.§ (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott, belföldi székhelyű óvodák nevezhetnek, fenntartótól függetlenül. A díjazottak oklevelet kapnak, amelyet a környezetvédelemért és az oktatásért felelős tárcák államtitkárai közösen adnak ki. A teljes pályázati dokumentáció a www.mezogazdasagimuzeum.hu oldalról tölthető le.