Ingyen nézheti meg 309 hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás a győri Vaskakas Bábszínház eladásait. A bérleteket a Vaskakas a gyermekekért kezdeményezés mögé felsorakozó intézmények, vállalkozások, magánszemélyek fizették ki, ők egyúttal a bábszínház pártoló tagjai lettek.

A Vaskakas pártoló tagság elnevezésű kezdeményezés októberben indult. Az intézmény igazgatója, Kocsis Rozi levelet írt győri cégeknek, és arra kérte őket, hogy az általuk vásárolt bérlettel támogassák azokat, akiknek szívesen járnának a bábszínházba, de ez meghaladja anyagi lehetőségeiket. Pártoló tag lehet magánszemély, gazdasági társulás, civil szervezet, intézmény egyaránt, ha a győri bábszínház előadásaira legalább tíz bérletet vásárol, amelyeket a Vaskakas szervezése pályáztatással juttat el gyermekekkel foglalkozó intézményeknek.

A Vaskakas a gyermekekért kezdeményezés csütörtöki záróestjén Fekete Dávid (Fidesz-KDNP), Győr alpolgármestere példaértékűnek nevezte az ötletet és a támogatást. A bábszínház adatai szerint a 309 bérletet 14 vállalkozás, intézmény és magánszemély vásárolta meg. A bérleteket 16 intézmény között osztották ki. Kocsis Rozi igazgató elmondta, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően olyan gyerekek is eljuthatnak hozzájuk, akik azelőtt még nem jártak színházban – olvasható a közleményben.

[product id=”224″ sku=””]

 

Kategória: Hírek