A kispesti civilek közérdekű adatkéréssel fordulnak a kerületi önkormányzathoz, hogy számoljon be arról, milyen ellenőrzéseket folytatott le egy vele szerződő, több kerületi óvoda, iskola és idősek otthona étkeztetését ellátó cég vállalásaival kapcsolatban.

Ferenczi István, az LMP kispesti aktivistája a párt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kerületi közétkezetés gyenge minőségű, ezért a helyi civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy éljen azokkal a “gyenge lehetőségekkel”, amelyek a szerződésekben a rendelkezésükre állnak. Szavai szerint előfordult, hogy a közintézményekben “büdös virslik, penészes húsok, túlfokhagymázott, túlsózott ételek és hasonlók kerültek az asztalra és ez nyilvánvaló felháborodást keltett a szülőkben”. A párt független képviselője, Szél Bernadett rendszerszintűnek nevezte a problémát. A független képviselő azt mondta, “Kispest „egy laboratóriumi minta arra, ami az országban közétkeztetés címén zajlik”. A politikus szerint rossz gyakorlat, hogy az önkormányzatok kiszervezik a közétkeztetést. Elmondása szerint a szülők és pedagógusok általában úgy látják, hogy az ilyen módon beszerzett ételek drágábbak, a minőségük pedig rosszabb. Kérdésre válaszolva Szél Bernadett azt mondta, a helyi szülők petíciót intéztek az önkormányzathoz és Facebook-csoportot is létrehoztak. Ferenczi István ehhez hozzátette: nem kérték a szerződés felbontását, mert nem egy másik üzleti vállalkozás érdekében lobbiznak.

A sajtótájékoztatón megjelent és kisebb vitában keveredett a két politikussal Vargáné Achátz Zsuzsanna, az érintett cég szakmai igazgatója, aki határozottan cáfolta, hogy “büdös húst és virslit” szolgáltak volna fel. Hangsúlyozta, hogy az intézményvezetők és a konyhások naponta jelezhetik kifogásaikat az ételeikkel kapcsolatban. Elmondása szerint az ételminősítő lapok ötös skáláján átlagosan 4,5-4,8 között értékelik őket. bnd \ bdó \ bzt \ bpt MTI 2013. június 12., szerda 17:30 Pártok-LMP Közérdekű adatkikéréssel akar a kispesti közétkeztetésről tájékozódni az LMP Budapest, 2013. június 12., szerda (MTI) – Az LMP közérdekű adatkérést nyújt be annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a kispesti önkormányzat és egy vele szerződő, több kerületi óvoda, iskola és idősek otthona étkeztetését ellátó cég közötti szerződést. Ferenczi István, az LMP kispesti aktivistája a párt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kerületi közétkezetés gyenge minőségű, ezért a helyi civilek azt kérik az önkormányzattól, hogy éljen azokkal a “gyenge lehetőségekkel”, amelyek a szerződésekben a rendelkezésükre állnak. Szavai szerint előfordult, hogy a közintézményekben “büdös virslik, penészes húsok, túlfokhagymázott, túlsózott ételek és hasonlók kerültek az asztalra és ez nyilvánvaló felháborodást keltett a szülőkben”. A párt független képviselője, Szél Bernadett rendszerszintűnek nevezte a problémát. A független képviselő azt mondta, “Kispest „egy laboratóriumi minta arra, ami az országban közétkeztetés címén zajlik”. A politikus szerint rossz gyakorlat, hogy az önkormányzatok kiszervezik a közétkeztetést.

Elmondása szerint a szülők és pedagógusok általában úgy látják, hogy az ilyen módon beszerzett ételek drágábbak, a minőségük pedig rosszabb. Kérdésre válaszolva Szél Bernadett azt mondta, a helyi szülők petíciót intéztek az önkormányzathoz és Facebook-csoportot is létrehoztak. Ferenczi István ehhez hozzátette: nem kérték a szerződés felbontását, mert nem egy másik üzleti vállalkozás érdekében lobbiznak. A sajtótájékoztatón megjelent és kisebb vitában keveredett a két politikussal Vargáné Achátz Zsuzsanna, az érintett cég szakmai igazgatója, aki határozottan cáfolta, hogy “büdös húst és virslit” szolgáltak volna fel. Hangsúlyozta, hogy az intézményvezetők és a konyhások naponta jelezhetik kifogásaikat az ételeikkel kapcsolatban. Elmondása szerint az ételminősítő lapok ötös skáláján átlagosan 4,5-4,8 között értékelik őket.

Kategória: Hírek