A szülőknek általában igen jók a szándékaik, egészséges gyerekeket szeretnének felnevelni. Mégis, gyakran követnek el hibákat, sokszor azért, mert túl fáradtak ahhoz, hogy harcoljanak a válogatós gyerekkel, aki ráadásul inkább nézné a TV-t, mint játszana kint a szabadban.

A rossz szokásoknak azonban meg kell fizetni az árát. Az amerikai gyerekek mintegy 35 százaléka túlsúlyos, ami később komoly egészségi problémákhoz vezethet, szívbetegség vagy diabétesz lehet a következmény, de kialakulhat depresszió is, és csökken az illető önbecsülése. Kutatások szerint azok a gyerekek, akik legalább napi 20-40 percet játszanak a szabadban, jobban teljesítenek az iskolában, és boldogabbak is, mint mozgásszegény társaik. Néhány hiba, amelyet jó elkerülni, ha azt akarjuk, hogy gyermekünk egészséges és boldog legyen: 

1. Fontos, hol étkezik a gyerek 
Ha a gyerek TV-nézés közben eszik, a látottak elvonják a figyelmét, a gyomra nem jelez, hogy tele van, így túleheti magát.. Minden szempontból jobb, ha a család az asztalnál ülve, lehetőleg együtt étkezik.

A cikk folytatása itt olvasható >>