Európai uniós támogatással, mintegy 126 millió forintból újul meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecsed óvodája – tájékoztatta a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-t.

A megújuló óvoda – amely a jelenlegi Árpád és Sziget úti telephelyet váltja majd ki – az általános iskola használatában lévő Wesselényi úti épület átalakításával és bővítésével jön létre. A létesítmény kilenc csoportszobájában összesen 180 gyermeket helyezhetnek el.
A projekt keretében az épület belső átalakítása és bővítése valósul meg: a meglévő tantermek hasznosításával hat csoportszoba alakítható ki, a gyermeklétszám miatt indokolt további három szoba létrehozására az épület bővítményében nyílik lehetőség. A munkálatok során tornaszobát, egyéni fejlesztőszobákat alakítanak majd ki, a csoportszobákhoz mosdóhelyiségeket építenek, és orvosi szoba is helyet kap az új épületben.
A több mint 126 millió forint összköltségű beruházáshoz csaknem 120 millió forintos támogatást biztosít az Észak-alföldi Operatív Program pályázati kiírásán nyertes pályázat. A konkrét munkálatok – a támogatási szerződés és a közbeszerzési eljárás eredményeként létrejövő kivitelezési szerződés megkötése után – az idén novemberben kezdődhetnek el.

Kategória: Hírek