Múzeumi belépőt kapnak az általános iskolák első és a középiskolák kilencedik osztályos tanulói a napokban Pécsen a városi önkormányzat és a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának együttműködése keretében. Fabényi Júlia, az igazgatóság vezetője csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón elmondta: a kezdeményezésnek köszönhetően 4300 gyereknek lesz lehetősége arra, hogy ingyen nézhesse meg a Vasarely Múzeum kiállítását és a 20. századi egyetemes szobrászművészet kiemelkedő alkotója, Schaár Erzsébet Utca című kompozícióját (utóbbi a múzeum neve is egyben).

Az igazgató indoklása szerint azért e két múzeumra esett a választás, mert úgy gondolják, a fiatalok örömüket lelnék az ott látott művek látványában, a műtárgyak segítenék a gondolkodásukat, esetleg választ is adnának az őket foglalkoztató problémákra.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely az ország városai közül az egyik leggazdagabb múzeumi kínálattal rendelkezik, az önkormányzat pedig szeretne minél több fiatalt bevonni a múzeumi életbe azzal a céllal, hogy ezen intézmények rendszeres látogatóivá váljanak. Az MTI a sajtótájékoztatón múzeumi szakemberektől úgy értesült: az igazgatóság tizenegy intézményének állandó, időszaki és vándorkiállításaira tavaly összesen mintegy kétszázezren voltak kíváncsiak.

Kategória: Hírek