Az óvodai hitéleti nevelés a központi téma a református óvodák idei országos szakmai találkozóján, amely pénteken kezdődött meg Debrecenben – közölte Buzás Borbála, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense.

A 23. alkalommal megrendezett, kétnapos eseményen, amelynek a Debreceni Református Kollégium ad otthont, 225 óvodapedagógus vesz részt – tette hozzá. 

Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a találkozót megnyitó áhítatában kiemelte: az élet egyik legnagyobb művészete, ha valakit meg tudunk vigasztalni, és az óvodapedagógusok, tanítók mind Krisztus vigasztalásának eszközei. Fekete Károly, a Debreceni Református Kollégium igazgatótanácsának elnöke köszöntőjében visszatekintett az idén 15 éves kollégiumi óvoda történetére. 

Közölte, 1999-ben az intézmény elindulásával nyert igazi alapot a kollégium, amelynek addig sosem volt óvodája. Fekete Károly fontosnak nevezte az ország különböző városaiban működő református óvodák közötti összefogást.

[product id=”334″ sku=””]