A közgyűjtemények, kulturális intézmények kínálatát a mindennapos oktatásba beépítő múzeum- és drámapedagógiai programokat szerveznek a fiataloknak az óvódástól a középiskolás korosztályig Hódmezővásárhelyen.

A tanév kezdetével elindult Minden Nap Kultúra! program a Hódmezővásárhelyen élő és tanuló gyerekeknek kínál lehetőséget a kultúrával való rendszeres találkozásra – közölte Elek Andrása Tornyai-múzeum sajtóreferense kedden az MTI-vel. A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ munkatársai négy korosztálynak hat helyszínen, négy nagy tematikában 79 különböző foglalkozást dolgoztak ki. A diákok a programok keretében ismerkedhetnek meg a város kulturális örökségével és helyi értékeivel. A foglalkozásoknak köszönhetően a művészet, az irodalom és a várostörténet a fiatalok mindennapjainak részévé válhat. A tananyagcsomagokat szerdán konferencián mutatják be a város pedagógusainak. 

A rendezvényen – a többek között a kortárs képzőművészettel kapcsolatos oktatási lehetőségeket ismertető – szakmai előadások mellett, gyakorlati foglalkozásokba is bepillanthatnak a tanárok. Ezek egyikén a diákoknak kortesbeszédeket kell készíteniük az 1945-ös parlamenti pártok programjai alapján. A középiskolások négy csoportot alkotnak az 1945-ös pártoknak megfelelően és a földreform, kül- és gazdaságpolitika, valamint választójog témakörökben készítik fel “frakcióvezetőjüket”, aki elmondja a párt választási beszédét, ezekre a vetélytársak reagálnak is.