Százötven millió forintból bővítik a kispesti Csillagfény bölcsődét, és további 190 millióból az Arany Óvodát – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A lakótelepi intézmény 1981-ben épült, eredetileg nyolcvan, majd 2010-től száz férőhellyel működött. Itt van az Egyesített Bölcsődék központja, szakmai műhelye is. A bölcsőde felújítására és bővítésére európai uniós pályázaton 150 millió forintot nyert el a városrész, a munkálatok végeztével további 25 kerületi gyermeket tudnak befogadni. 
A közlemény idézte Gajda Péter (MSZP) kispesti polgármestert, aki szerint a kerületben 454 bölcsődei hely várja a legkisebbeket, ám folyamatosan növekszik az igény a gyerekek elhelyezésére. A kibővülő intézményben további 8 munkahelyet is létesítenek. A beruházáshoz megvan a jogerős építési engedély, az intézmény mintegy 500 négyzetméterrel lesz nagyobb. Az épület egy csoportszobával bővül és egy emeleti tömböt is felhúznak, ahol irodák, kiszolgáló helyiségek lesznek. 
A felújítás után teljesen akadálymentes lesz a bölcsőde. Az Arany Óvoda 193 millió forint uniós támogatást nyert bővítésre és felújításra. Az 1970-es években épült intézményben az elmúlt években csak kisebb felújításokat végeztek. A kerület legnagyobb óvodája folyamatosan 100-120 százalékos kihasználtsággal működik. A sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadó intézmény jelenleg hat csoportszobával működik, ez további hárommal bővül és egyebek mellett nagyobb tornatermet, fejlesztő és orvosi szobákat kap. Felújítják az épület udvarát, napkollektor rendszert szerelnek fel és új kerti játszóeszközöket is beszereznek majd.