Átadták a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Zöld tanoda elnevezésű erdei iskoláját hétfőn Várpalotán. A bruttó 80 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően több mint kétezer gyerek ismerkedhet meg közelebbről a természettel.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az avatási ünnepségen azt mondta: a Veszprémi Erdőgazdaság közjóléti programjának segítségével a várpalotai gyerekek megismerhetik az erdőt, és “aki tiszteli és ismeri az erdőt, a törvényt is tisztelni fogja”. Az államtitkár szerint a környezetvédelem, a természet szeretete “valamennyiünk számára feladat és élmény”. Kitért arra is: a Bejárható Magyarország kormányzati program célja a belföldi turizmus fellendítése, az egészséges életmódra nevelés ösztönzése, a természetvédelem és a természetjárás népszerűsítése, az erdők rejtett értékeinek bemutatása lehetőleg minél több embernek. 

A Verga beruházásai példaértékűen támogatják a program céljainak megvalósítását – tette hozzá. Tengerdi Győző, a Veszprémi Erdőgazdaság vezérigazgatója szokatlannak nevezte, hogy a város közepén erdei iskola létesüljön, de szerinte a fő célnak, a természet közeli oktatás megvalósításának tökéletesen megfelel a Zöld tanoda. Kiemelte, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ várpalotai tankerületi igazgatójával a megnyitó alkalmával aláírt együttműködési megállapodás értelmében a Zöld tanoda a térség oktatási rendszerének szerves részévé válik. Közölte: a létesítmény Várpalotán és környékén mintegy 2700 iskolás oktatását vállalja.

[product id=”336″ sku=””]

[product id=”338″ sku=””]