Környén vasárnap átadták a település új óvodáját és bölcsődéjét. Az 530 millió forintos beruházást a község saját erőből valósította meg, a létesítményben 196 óvodásról és 28 bölcsődésről gondoskodhatnak.

Beke László (független) elmondta, a fejlesztéshez kapcsolódva az épület egyik oldalán 200 millió forintból készült el a település új főtere. A főtér további fejlesztésével olyan faluközpont kialakítását tervezik, ahol a községbeliek néhány száz méteres körzetben elérhetik életvitelükhöz szükséges legfontosabb intézményeket, szolgáltatókat. Az új óvoda és bölcsőde 1600 négyzetméter alapterületű, az épületben hét, egyenként 60 négyzetméteres csoportszobát alakítottak ki, valamint 120 négyzetméteres tornatermet építettek.

A beruházással az önkormányzat hét új munkahelyet teremtett. Környe önkormányzata 2010 óta egymillió forinttal támogatja a fiatal házaspárok első lakáshoz jutását. Az összeg fele vissza nem térítendő, míg a fennmaradó félmillió forint kamatmentes kölcsön. A támogatást eddig 14 házaspár vette igénybe. A település a környei szülők gyermekei számára 500 ezer forintot helyez el egy számlára, az összeghez a támogatott 18 éves kora után juthat hozzá. A pénz otthonteremtésre, önkormányzati ösztöndíj kiegészítésére és értelmi fogyatékos gyermekek támogatására használható fel. A szülők igénylése alapján eddig 64 gyermeknek különítettek el támogatást – ismertette a polgármester. Környe Tatabánya és Oroszlány között található 4600 fős település. Közigazgatási területén fekszik a Tatabányai Ipari Park egy része, ahol az elmúlt években olyan világcégek jelentek meg, mint az Asahi Glas Company, a Bridgestone, a Henkel vagy a Samsung.

Kategória: Hírek