A konferencián a résztvevők részletesen megismerkednek a köznevelési intézmények finanszírozásának  és a köznevelés szabályozásának 2015-ös évi változásaival.

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt A köznevelési intézmények finanszírozása és a köznevelés szabályozásának változásai 2015-ben című országos konferenciánkra!

A konferencia időpontja: 2015. január 14. (szerda) 10.00–15.00

Célcsoport: óvodavezetők, iskolaigazgatók, közoktatási szakértők, fenntartók, tanítók, tanárok, óvodapedagógusok, alapítványi intézmények vezetői, egyházi intézmények vezetői

Előadó: Dr. Gera Tibor jogász, közoktatási szakértő

Program

 9.30–10.00  Regisztráció
 10.00-12.00  A Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényHogyan változnak a települési önkormányzatok és a nem állami, nem települési önkormányzati intézményfenntartók által igényelhető központi költségvetési támogatások és az igénybevétel feltételei 2015-ben?- Hogyan változnak a köznevelésben a bérek, valamint az elismert átlagbér alapú támogatások összegei és a finanszírozott létszámok meghatározása?
 12.00–12.30  Szünet
 12.30–15.00  A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény és a végrehajtásához kapcsolódó rendeletek módosításaHogyan változnak a köznevelési feladatok, és hogyan változik a köznevelési feladatokat ellátó intézményrendszerre vonatkozó szabályozás, hogyan változnak az intézményátszervezés, a működési engedély kiadásának, módosításának, visszavonásának szabályai?- Hogyan változnak a települési önkormányzatok intézményműködtetéssel kapcsolatos feladatai, kötelességei és jogai?- Hogyan változnak az Oktatási Hivatal feladatai az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében biztosított pedagógiai szakmai szolgáltatás, a tanfelügyeleti ellenőrzés és a pedagógusminősítés területén, valamint hogyan változik a pedagógiai szakmai szolgáltatás biztosítására és igénybevételére vonatkozó szabályozás, valamint a pedagógiai szakmai szolgáltatás ellátását biztosító települési önkormányzati ingó és ingatlanvagyonra vonatkozó szabályozás?Hogyan változnak köznevelési törvény gyermekekre, tanulókra, pedagógusokra vonatkozó rendelkezései, az óvodába járási kötelezettség, magántanulóvá nyilvánítás, az évfolyamismétlés, a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókra vonatkozó rendelkezések, a Nemzeti Pedagógus Karra, az Etikai Kódexre és ezzel összefüggésben az egyházi és magánintézményekre vonatkozó szabályozás?

A program részvételi díja: 18 900 Ft + áfa/fő

Előjelentkezési kedvezmény:
2014. december 19-ig történő jelentkezés esetén 15 120 Ft+áfa

Csoportos kedvezmény a 3. fő után + 10%

Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ
(1131 Budapest, József Attila tér 4.)

Térkép:

Megközelítés:

  • M3 metróval a Gyöngyösi utcáig, majd kb. 10 perc séta a Násznagy utcáig, vagy 105-ös autóbusszal 2 megálló a József Attila térig.
  •  14-es villamossal a Fiastyúk utcáig, majd 105-ös autóbusszal a József Attila térig.
  •  Parkolni a környező utcákban, vagy a Duna Pláza parkolójában lehet.

A szakmai program időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 6 órában beszámítható. Erről tanúsítványt állítunk ki.