Az alábbi mozgásos játékot a szabadban és benn is játszhatjuk.

Hívogató

Ehhez a játékhoz csupán egyetlen labda kell és persze minél több résztvevő. A hívogatót bármilyen nagyobb területen játszhatjuk, a szabadban es a tornaszobában egyaránt. A játék kezdetén a gyermekek szétszórtan helyezkednek el, nem túl távol egymástól. Az óvodapedagógus a játéktérre dobja a labdát, amelyet a gyermekek valamelyikének meg kell szereznie. Aki az óvodások közül elkapja a labdát, annak olyan magasra kell azt függőlegesen feldobnia, amilyenre csak bírja. Miközben a labda felfele repül, a gyermek, aki feldobta, jó hangosan elkiáltja magát, és valamelyik társa nevét mondja. Akit felszólított, annak oda kell futnia, hogy még a levegőben elkapja a labdát. Ha a játékos, akinek a nevét
kiáltották, időben érkezik, s elkapja a labdát, hasonlóképpen fel kell dobnia, és máris mondania kell egy másik társuk nevét, így majd ő rohanhat a labdáért.

De mi történik akkor, ha valaki hibázik? Az, akinek nem sikerül elkapnia a labdát, felkapja a földről, és szerteszét futó társai közül célba vesz egyet. Ha eltalálja az illetőt, akkor az az óvodás kisgyermek kiesik a játékból, azonban ha célt téveszt, akkor neki kell kiállnia.

(Forrás: Óvónők kincsestára)

[product id=”348″]