Új játékok készítése régiekből
Pályázat olyan lelkes óvodai csoportoknak, akik szívesen varázsolják újjá régi, leselejtezett játékaikat!

Pályázati feltételek
A pályázók köre: Óvodai csoportok jelentkezését várják. Egy óvodából több csoport is indulhat a pályázaton.
A beadott pályaművek technikai követelményei: Az új játékokat régi, felesleges vagy funkciót vesztett játékokból, illetve újrahasznált-, újrahasznosított-, vagy újrafeldolgozott anyagokból kell elkészíteni.
A pályázat keretében beadandó:
– Rövid leírás (1-3 oldal), amelyben ismertetik a készítés folyamatát, a felhasznált anyagok eredeti funkcióját, a játék fejlesztő hatását, a játék működését, az esetleges játékszabályokat.
– Minimum 6, maximum 8 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, lehetőleg fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép. A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint 1-1 db fénykép készüljön a kiindulási anyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az előtte-utána” állapotokat). A játékokról készüljön olyan fénykép is, ami használat közben mutatja a játékokat, az óvodásokkal együtt.

A pályázatok értékelése
Formai követelmény: hogy a bírálók számára egyértelműen követhető legyen a játék előállítása és a szabályok. Kérik a pályázókat, ügyeljenek a jó minőségű fényképek készítésére!
A bírálat során figyelembe vett szempontok: kreativitás, szemléletformáló hatás. A maradékanyagok, felesleges tárgyak újrahasználatában elért ötletesség.

Az eredményről minden pályázót írásban értesítenek.

recycled toy dog

Díjazás
Első díj: a Humusz Szövetség munkatársai által tartott félnapos kreatív kézműves foglalkozás a nyertes óvodában
Második díj: 1 db szemléletformáló ajándékcsomag
Harmadik díj: 1 db szemléletformáló ajándékcsomag

Beküldési határidő
2015. április 15. (postai benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít)

Beküldési cím
A játékokról készült leírást és fényképeket elektronikus formában az oktatas@humusz.hu címre várják, illetve postai úton a Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. címére. A tárgyban a “Játszd újra! – játékok újragondolása” jeligét fel kell tüntetni. Minden pályaműnél feltüntetendő a pályázó neve és elérhetőségei (óvoda neve, címe, csoport neve, felelős pedagógus neve, telefonszáma és e-mail címe).

Egyéb információk
– A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja szemléletformálásra.
– A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
– További tájékoztatás kérhető az oktatas@humusz.hu email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.).
http://www.humusz.hu/jatszdujra

(Forrás: www.pafi.hu)
(Fotó: 1800recycling.com)

[product id=348]

 

 

Kategória: Pályázatok