Szerdán kicsengetnek. Véget ér az idei tanév, és a gyerekek megkezdik a várva várt vakációt. Az intézményvezetők számára azonban nem ér véget a munka. Az év végi dokumentációk elkészítése jó pár munkanapot igénybe vesz még, és készülni kell a következő nevelési évre is.

 

Egy előre látó, gondos intézményvezető úgy kezdi meg nyári szabadságát, hogy komplex terve van az augusztusi munkakezdéssel kapcsolatban. Igen, augusztusi. Ez a gyerekek és a szülők számára nem annyira szembe ötlő, de az iskolaigazgatók és óvodavezetők számára nem szeptemberben, hanem akár hetekkel korábban kezdődik a munka.

A tanévkezdés sokkal gördülékenyebb lehet, ha megbízható tudással a tarsolyunkban várjuk az évnyitót. Rengeteg információt kell egy vezetőnek ilyenkor begyűjtenie, amelyek többsége jogi természetű.

Óriási segítséget jelent, ha vezetőként részt veszünk egy olyan konferencián, ahol egyetlen nap alatt minden fontos kérdésre választ kapunk.

 

konferencia helyszín-belső

 

A Raabe Országos Tanévindító Konferenciája pont ilyen. Rendkívül népszerű információs fórum ez az iskolaigazgatók és óvodavezetők körében, amit jól mutat, hogy idén már VII. alkalommal kerül megrendezésre az esemény, amin minden évben több száz intézményvezető vesz részt.

A konferencia vitathatatlan előnye, hogy a tartalmas szakmai nap két részre oszlik. Délelőtt az aktuális tanügyigazgatási tudnivalókkal, a tanév rendjéhez kapcsolódó vezetői feladatokkal, a foglalkoztatással összefüggő munkajogi szabályokkal  ismerkednek meg a résztvevők. Ezek azok a témák, amelyek minden intézményvezetőt érintenek. Délután viszont szekcióülések alakulnak: óvodai, iskolai, fenntartói. Itt már olyan speciális témákat érintenek a neves előadók, amelyek az adott intézménytípusban fordulnak elő.

 

konferencia terem-belső

 

A konferenciát a hagyományoknak megfelelően idén is augusztusban tartják a visszatérő vendégek által jól ismert helyszínen, a 13. kerületi József Attila Művelődési Központban.

 

konferencia regiszttráció-belső

 

A rendezvényre érdemes a tanév vége előtt regisztrálni, mert így 20%-ot spórolhatunk. És ami még extra, hogy a részvétel 7 órában beszámít a pedagógusok kötelező továbbképzésébe, illetve minden résztvevő ajándékba kap egy óriás plakátnaptárt a 2016/17-es tanév rendjével. Igazi kincs ez az igazgatói szoba falán, hiszen minden olyan dátum és esemény szerepel benne, ami egy iskola vagy óvoda életében fontos lehet.

A konferenciáról részletes programterv olvasható ide kattintva >>

Ugyanitt regisztrálni is lehet a rendezvényre >>