Húsvét után minden gyerekes háztartásban maradt pár sárga műanyag tojás, ami – egyéb hasznosítás híján – általában valamelyik fiókban vagy a kukában köt ki. Pedig számtalan módon újrahasznosítható, és ezzel a gyerekek is napi szinten érzékelik, hogy egy kis gondolkodással, tervezéssel milyen könnyen csökkenthetjük a hulladék mennyiségét.

 

 

1. Jutalomfalat-tartó
Gyereknek aszalt gyümölcsöket, mazsolát, sózatlan mogyorót, puffasztott bármit tehetünk a kimosott tojásba, amit az ő kicsi kezük sokkal ügyesebben nyit és csuk, mint a miénk. Kutyasétáltatáshoz is kiváló, ebben vihetjük a jutalomfalatokat, nem lesz maszatos a zsebünk, és a kezünket sem akarja egész úton hazafelé nyalogatni a kutya.

 

újrahasznosítás

 

2. Értékőrző
Uszodába, edzésre megyünk? Tegyük a gyűrűnket, nyakláncunkat a műanyagtojásba, és úgy a táskánkba. A  sárga gömbben garantáltan nem vész el.

 

3. Gyógyszertartó
Napközben be kell vennünk 1-2 szem gyógyszert? Ne az egész csomagot hurcoljuk magunkkal, csak a kiadagolt mennyiséget.

 

4. Éjszakai őrfény manó
Tegyünk bele egy LED-mécsest, ragasszunk csápokat és szemeket a külsejére, és máris kész a gyerekszobába az éjszakai őrfény. A sárga derengés ráadásul nem zavarja meg az alvást.

újrahasznosítás

5. Túrafűszer
Kempingezéskor pont megfelelő a műanyagtojás a só, cukor és más ízesítők tárolásához. Alig foglal helyet, és pillekönnyű. Mehet bele ketchup vagy mustár, de akár a papírgyufatömb is félbehajtva.

 

6. Higikészlet kocsiba
Útközben jó lenne néha kezet mosni. Az ülés alatt prímán elfér egy palack víz, a kesztyűtartóban meg egy tojás egy darabka szappannal a belsejében. Sőt, orvosi gumikesztyűt is tehetünk egy másikba, hogy ne legyen olajos  kezünk, ha valamiért  bele kell nyúlnunk a motortérbe.

 

7. Kapásjelző
A horgászok örök kedvence, hiszen a víz felszínén táncoló sárga gömböt könnyű észrevenni, ha végre ráharap a horogra az áhított óriáshal.

 

8. Kalendárium
Nemcsak Adventkor, hanem például az iskolai szünet vagy a nagyinál tervezett nyaralás előtt is használhatjuk a finomságokkal és kedves üzenetekkel megtöltött kalendáriumot.

 

újrahasznosítás

9. Varrókészlet
Hátizsákban, női táskában elfér egy mini varrókészlet, pár méter cérnával, gombbal, tűvel, biztosítótűvel.

 

10. Csavartartó
Minden szerszámosládában van egy csomó apró holmi, amit jobb lenne szortírozva tárolni: alátétek, csavarok, képszögek, anyák. A műanyag tojás külsejére alkoholos filccel ráírjuk, hogy mi van benne, és többé nem fogunk órákig keresgélni.

 

11. Maggyűjtő
A kerti virágmagok tárolásához is ideális a sárga gömb. Szintén érdemes feliratozni, mert nem biztos, hogy egy év elteltével is felismerünk minden virágmagot.

 

12. Minyonok
Kell hozzá pár felragasztható szem, fekete alkoholos filc, kék akrilfesték vagy szigszalag, és egy esős hétvégére máris megvan az elfoglaltság a gyerekeknek.

 

újrahasznosítás

 

13. Szatyortartó
Mivel ma már nincs ingyenes nejlonszatyor a boltokban, érdemes egyet beletűrködni egy tojásba, hogy mindig legyen a táskánkban.

 

14. Egyéjszakás tisztasági csomag
Ahány tojás, annyiféle tölteléke lehet: sampon, testápoló, fogkrém, arckrém…

 

15. Macskajáték amigurumi
Tegyünk egy kis kavicsot egy műanyagtojásba, ragasztószalaggal vagy szilikonnal ragasszuk össze a két felét, és máris kész a zörgő macskajáték. Ha ügyesek vagyunk, horgolhatunk rá borítást (amigurumi), akkor még élvezetesebb a karmokat beleereszteni. Fellógathatjuk egy madzagra is, és pofozhatja Mirci napestig.

kindertojas5

 

 

 

Forrás: http://365.reblog.hu/16-otlet-mit-csinaljunk-a-kindertojas-sarga-belsejevel