Fesztiválok

Évente három nagy fesztivált rendezünk, melyek 3-5 naposak. A hétköznapokon színes programokkal várjuk az óvodákat és az iskolákat, míg a hétvége a családoké.  A pedagógus kollégák számára pedig a tavaszi és őszi fesztiválunk keretében Pedagógus Nyílt Napot rendezünk. Fesztiváljainkon mindig más-más tematikával várjuk az érdeklődőket. A programokat az együttműködő partnerszervezetekkel közösen szervezzük, sok játékkal, interakcióval, kézműves foglalkozásokkal. A rendezvények alatt teljes kínálattal működik a Légy Ott!, és a Tapizoo című közönségprogramunk is, amely során állatetetéseket, etológiai állatbemutatókat, valamint tematikus előadásokat láthatnak.

A részletes programról és a részvétel feltételeiről mindig az aktuális rendezvény előtti héten tájékozódhatnak a www.zoobudapest.com honlapon.

 

 

ÁLLAT- és NÖVÉNYSZERETET FESZTIVÁL
2017. október 4-8. szerdától vasárnapig, 10-16h

MACKÓFESZTIVÁL
2018. február 2-4. csütörtöktől vasárnapig, 10-16h

FÖLD FESZTIVÁL
2018. április 18-22. szerdától vasárnapig, 10-16h

A fesztiválokon való részvétel az állatkerti belépőjegyen felül díjmentes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.

Pedagógus Nyílt Napok


2017. október 7-én, szombaton és 2018. április 21-én, szombaton

Hagyományosan az őszi Állatszeretet Fesztivál és a tavaszi Föld Fesztivál keretében várjuk az érdeklődő kollégákat, akik kíváncsiak az Állatkertben folyó oktatási-nevelési lehetőségekre.
Az újdonságok ismertetése mellett szakmai programokat szervezünk. Részt vehetnek állatkerti sétán, biológia és természetismeret órán. Bepillantást nyerhetnek az oktatási helyiségeinkben folyó zoopedagógiai munkába is. Szervezünk művészetpedagógiai előadásokat, gyakorlatokat.
Azon túl, hogy ez kiváló állatkerti továbbképzési lehetőség, bekapcsolódhatnak a fesztivál programjába is.

A részletes programról, a regisztráció feltételeiről honlapunkon (www.zoobudapest.com) tájékozódhatnak. A rendezvény pedagógus igazolvánnyal, vagy azzal egyenértékű igazolással ingyenesen látogatható.

 

 

Fenntarthatóság-környezettudatosság Témahete

2017. április 24-27., hétfőtől-csütörtökig 10-16 óra között.

A 2017. évi Fenntarthatósági Témahét a köznevelés keretében, a tanév rendjéhez igazodva valósult meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert a tanórán kívüli programelemekhez kapcsolódóan hirdette meg feladatlapos keresőjátékát. A program a “Szeresd az állatokat” témához illeszkedik, de nem csak alsós évfolyamoknak, hanem minden általános iskolai és középiskolai korosztálynak izgalmas felfedezést nyújtott. A játék a témahét programjaként ajánlott tanári kézikönyvek feladataira is épített, amelyek az ELENA projekt során készültek.

A tanári kézikönyvek letölthetőek innen:

A farkasok
A földigiliszták
A hangyák

A feladatlapot osztálykirándulásokhoz, állatkerti programok szervezéséhez – igény szerint – továbbra is tudjuk biztosítani. Érdeklődni a zooped@zoobudapest.com elérhetőségen lehet.

 

 

Forrás: http://www.zoobudapest.com/oktatas/oktatasi-rendezvenyek