A 2017-es szegedi pszichológiai OTDK-n különdíjat nyert Kiss Tünde, a Babes-Bolyai Tudományegyetem hallgatója, aki nyolcalkalmas foglalkozássorozat keretében dolgozta fel Dr. Kádár Annamária érzelmi intelligencia fejlesztő meséit kisiskoláskorú tanítványaival.

 

A gyerekek szorongásszintjét a foglalkozásokat megelőzően és a programsorozat végén Sarason-féle szorongásszintmérő skála segítségével mérte fel, és ennek alapján kimutatta, hogy a mesék szignifikánsan csökkentették a gyerekekben a szorongást.

 

Dr. Kádár Annamária Mesepszichológia című műve, amelyben az első tíz érzelmi intelligencia fejlesztő mese megjelent, 2012 legnagyobb példányszámban elkelt ismeretterjesztő könyve volt Magyarországon, 2013-ban pedig az olvasók szavazatai alapján elnyerte az Aranykönyv díjat. A könyv azóta már több egyetemen kötelező tananyag.

 

2014-ben megjelent a könyv folytatása, Mesepszichológia 2. címmel, amely ugyancsak nagy közönségsikert aratott, és újabb tíz mesével gazdagította az olvasókat. 2016-ban pedig Lilla és Tündérbogyó címmel napvilágot látott a mesék gyűjteménye, tíz vadonatúj történettel kiegészülve.

 

Dr. Kádár Annamária a Nyitott Akadémia egyik legnépszerűbb előadójaként járja az országot kitűnő előadásaival, és ősszel megjelenő új könyvén dolgozik, melyet Kerekes Valéria mesekutatóval, az ELTE oktatójával közösen jegyez.

 

Forrás: https://nyitottakademia.hu/OTDK-kulondijas-kutatas-bizonyitja-dr-kadar-annamaria-meseinek-szorongascsokkento-hatasat