Óvónőként rengeteg kihívásba ütközik az ember. Ezekre a(z) – akár napi szinten felmerülő – problémákra gyűjtött össze a weareteachers.com 50 ötletet, amelyek közül igyekszünk átadni a legjobbakat.

 

1, Kezdj mindent a legelejéről! – “Feltételezd azt, hogy semmit nem tudnak. Taníts meg mindent! Hogy hogyan kell kopogtatni az ajtón, hogyan csukják be maguk után. Tanítsd meg, hogy hogyan kell kezet mosni, és megtörölni a kezüket. Rutin, rutin, rutin… “- Shannon T.

 

2, Használj mosható plüsst a csoport háziállataként!

Alacsony befektetés, de a megtérülés óriási! A gyerekek imádni fogják a hétvégéket, amikor hazavihetik, és ők gondoskodhatnak róla. A másokról való gondoskodást, felelősségvállalást és az állattartás alapvető dolgait – etetés, sétáltatás, itatás – pedig már ilyen fiatalon megtanulhatják.

plüsskutya

3, Használj jégkrém-pálcikákat, ha kifogytál az ötletekből!

Egyszerűen elkészíthető, és óriási segítség, ha épp semmi nem jut az eszedbe. Ragassz rá ötleteket, színek szerint tudni fogod, hogy kinti vagy benti tevékenységet szeretnél-e majd választani, esetleg még részletesebben feloszthatod a feladatokat: festés, ragasztás, építés, gyurmázás, stb. Ezen az oldalon ötleteket és ingyen letölthető sablonokat találsz (angol nyelven): https://www.teacherspayteachers.com

 

4,  Ha teheted, olvass el 3-4 szakkönyvet a nyári szünidő folyamán! (Pl ezt vagy ezt)

 

5, Készíts ragasztó-szivacsokat, hogy a kis kezek tiszták maradjanak!

 

ragasztószivacs

Az elkészítése roppant egyszerű, és utána a gyerekeknek nincs más dolguk, csak a ragasztani kívánt papírt vagy más anyagot rányomni a szivacsra, és már ragaszthatják is a megfelelő helyre! Nincs szükség másra, mint lezárható műanyagdobozokra, vízbázisú ragasztóra és szivacsokra. 24 órát adjunk a ragasztónak, hogy felszívódjon. Elképzelhető, hogy vízzel kell majd spray-znünk, nehogy kiszáradjanak a használat folyamán.

Az elkészítés módja itt: https://www.bloglovin.com

 

Hamarosan folytatjuk!

 

Forrás: https://www.weareteachers.com