A nyári szünidő alatt a gyerekek gondtalanul élvezik a jól megérdemelt pihenést, és javarészt a szabad levegőn töltik idejüket. Ha viszont borongósra fordul az idő, érdemes lehet a kényszerű „szobafogságot” kellemesen, ámde annál hasznosabban tölteni.

A könnyen beszerezhető foglalkoztatók segítségével a gyerekek finommotorikája és koncentrációkészsége is javul. A kifestők megdolgoztatják a képzeletet és a kis kezeknek is munkát adnak. Az alkotás öröme pedig mindenképp jó hatással van a hangulatra és a kicsik önbecsülésére is. A zenés feladatok a gyerekek hallását és szépérzékét is fejlesztik, ráadásul az idegrendszerre is kedvező hatással vannak. Elő tehát a fakanalakkal és lábasokkal, és indulhat a délutáni zenebona – a szomszédok legnagyobb örömére! Persze ha hangszer is akad a lakásban, érdemes azt is elővenni, és új dalokat tanulni, vagy csak kísérletezni az előcsalogatott hangokkal.
A játékos készségfejlesztő feladatok – például az egyforma rajzok, vagy rejtett tárgyak keresése a nagyobb képeken szintén nagy figyelmet igényelnek a gyerkőcök részéről, a labirintusos feladványok pedig a tájékozódás képességét fejlesztik. Mind-mind olyan hasznos készségek, aminek később nagy hasznát veszik majd a gyerekek. A nagyobbak már egyedül is le tudják foglalni magukat ezekkel a füzetekkel, de a kicsiknek mi is segíthetünk. Csak nehogy minden feladatot megoldjunk a gyerekek elől!

 

Az iskolai előkészítőkkel való ismerkedést érdemes középső, vagy nagycsoportban elkezdeni. Itt a kedves szereplők a számok és betűk világába is elrepítik a gyerekeket. A lebilincselő és érdekes feladatok pedig kiváló apropót biztosítanak egy kis beszélgetésre a mindennapi feladatokkal kapcsolatban is. Mi történik például a boltban? Mire való a pénz és honnan jön? Mit csinál anyu és apu a munkahelyén? A kérdések száma végtelen, a gyerekekkel folytatott beszélgetés pedig mindig kifizetődik.

 

Bízunk benne, hogy napfényes nyarunk lesz, de a biztonság kedvéért érdemes beszerezni néhány füzetet a lurkóknak rossz idő esetére, vagy a strandra, hogy néhány percet mi is pihenhessünk!

 

Kategória: Egyéb