A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. ismét meghirdette a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő gyermekrajz-pályázatát. Társaságunk így kíván hozzájárulni a tehetséges gyermekek képességeinek fejlesztéséhez, miközben környezettudatosságukat is növeli.

 

A pályázat címe
MŰanyag, MŰvészet, MŰalkotás

 

A pályázat témája
A pályázat arra hívja fel a gyerekek, fiatalok figyelmét, hogy világunkat mára teljesen elborítja a műanyaghulladék, és a probléma sürgős megoldásra vár, mert a lebomlási ideje akár ezer év is lehet, és a kár, amit az élő szervezettel, a természettel okoz, felbecsülhetetlen.

A pályázók ezt az anyagot kreatív megoldásként a művészet szolgálatába állíthatják: képzeljék el, milyen a világ hulladékok nélkül, hogyan váltható ki a műanyag más anyaggal, hogyan kerülhető el a rengeteg csomagolás használata, és ezt jelenítsék meg alkotásukban, szabadon, saját asszociációjukban.

Korosztályok

  • óvodás
  • alsó tagozatos
  • felső tagozatos

 

Mind a három korosztályban 10-10 nyertest (összesen 30-at) választunk ki, akik közül egy-egy fődíjat ítélünk oda a legügyesebbeknek. A zsűri különdíjjal is jutalmazhat pályaműveket indokolt esetben.

 

Kategóriák
A pályázók készíthetnek rajzot, festményt, montázst, illetve képregényt, A/4-es vagy A/3-as méretben.

 

 

Forrás és további információk: http://www.fkf.hu

 

Kategória: Pályázatok