Ünnepeljük együtt a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést, a csoportmunkát! Hamarosan itt a Kódolás hete, ha szeretne valamilyen formában részt venni az eseményen, de még nem tudja, hogy – próbálja meg Scottie-val!

 

Kódoljon az óvodájában/iskolájában Scottie-val!

A kódolás alapjaival megismertető fejlesztő játékunk kiváló lehetőséget nyújt bárki számára, aki szeretné megismerni a programozás alapjait, de még nincs semmilyen tapasztalata vagy előképzettsége a témában.

A játékhoz nincs szükség csak akaratra és néhány játékosra, illetve az ingyenesen letölthető Scottie Go! Edu alkalmazásra, és már indulhat is a programozás, közösen, vidáman, az osztályban vagy a napköziben, magyarórán vagy akár fizikán.

Ráadásul most akár egy nagy közös happening részeként is kezdődhet az ismerkedés, hiszen nyakunkon a Code Week, mikor ország- és világszerte szinte mindenhol megy a programozás.

 

Mi az a Code Week?

Idén már hatodik alkalommal vetheti bele magát mindenki a kódolás örömeibe – 2018-ban október 6. és 21. között szerte a világon mindenhol a kódolással ismerkednek gyerekek, diákok, tanárok, szülők és nagyszülők.

A 2013-ban először megrendezett eseményen részt vevők száma folyamatosan emelkedett, az első alkalommal alig 10 ezren, míg tavaly már több mint egymillióan regisztráltak. Ehhez csatlakoztak még 1,3 millióan az Africa Code Week keretén belül.

A Code Weeket önkéntesek segítségével szervezik, egy-egy országban egy vagy több ún. nagykövet koordinálja a munkát, Magyarországon kettő nagykövet is van, Horváth Ádám és Főző Attila László személyében.

Hogyan lehet részt venni?

A részvételhez csak regisztrálni kell a tervezett eseményt a Code Week honlapján: https://codeweek.eu/.

Milyen rendezvényeket várnak?

Bármilyen iskola bármilyen tantárgyával lehet részt venni, de még tantárgy sem feltétlenül kell hozzá. Egy hazai általános iskola például Scottie-val dolgozik majd és bevonnak egy óvodás csoportot is a kódolásba.

Rendelje meg most Scottie-ját, és már részt is vehetnek a Code Week eseményeiben!

Még több információ és rendelési lehetőség ITT.

Kategória: Hírek