A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság gyermekrajz pályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

 

CÉL:
Kisgyermek kortól sokakat megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás titokzatos világa. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok nyüzsgése, a párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek. A „Madárvonulás gyermekszemmel” című rajzpályázat célja e látványos természeti jelenség ábrázolása. A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2018. november 9-10-én, a VII. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

 

 

FELTÉTELEK:
A pályázat nyilvános. Óvodás és általános iskolás gyermekek nevezhetnek, bármilyen technikával készített képekkel. Követelmény, hogy a képek témája a madárvonuláshoz kapcsolódjon.

Fontos feltétel, hogy maximum A/3-as méretű, sík felületű (nem kisplasztikai jellegű) képekkel lehet pályázni! Zsűrizésre a képek szkennelt (max. 100 dpi felbontás, jpg formátum) változatát kell beküldeni. Eredetiben a zsűri értékelése alapján kiállításra, ill. díjazásra kiválogatott képeket fogjuk bekérni.

NEVEZÉS:

A pályázaton minden nevező maximum 3 képpel indulhat.

Nevezési határidő: 2018. október 7. (beérkezés dátuma!)

A nevezett képek fájlneve ne tartalmazza a pályázó nevét! Azonosító adatokat (szerző neve, kép címe, korcsoport) az e-mail szöveges részében kell megadni.

A zsűrizés anonimitása és a beérkezett képanyag korrekt kezelése érdekében a zsűri tagjai a nevezők személyes adataihoz a bírálat előtt nem férnek hozzá.

Beküldés erre az e-mail címre:darvadozas.knpi@gmail.com. Az e-mail tárgyaként kérjük feltüntetni: „gyermekrajz”!

A beküldött anyagot a szervezők a legnagyobb gondossággal kezelik, de az esetleges sérülésekért, hiányosságokért felelősséget nem vállalnak. A Fehértavi Darvadozás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a KNPI szabadon, szerzői jog érvényesítése nélkül felhasználhatja (CD, sajtó, TV). A kiállított rajzokat nem küldjük vissza.

KORCSOPORTOK:

A pályázaton külön értékelünk három korcsoportot: óvodások, alsó tagozatosok, felső tagozatosok.

ÉRTÉKELÉS:

A pályázatra nevezett alkotásokat zsűri értékeli. Minden zsűritag sorrendet állít fel. A rajzok a sorban elfoglalt helyük szerinti pontszámot kapják. A zsűritagok pontszámai összeadódnak, kategórianyertes a legkevesebb pontot kapott kép.

A kiállításon történő bemutatásra kiválogatott műveket a KNPI Facebook oldalán 2018. október 25-től közzétesszük.

DÍJAZÁS:

A gyermekrajz pályázat fő támogatója a Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány. Korcsoportonként az első három helyezett oklevelet kap, valamint a szervezők által felajánlott tárgyjutalmakat. Csak azokat a korcsoportokat díjazzuk külön, amelyekben legalább négy nevező indult. Kevesebb nevező esetén a csoportokat összevonjuk.

 

Főszervező:

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

6000 Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.

Ügyintéző: Albert András (30/481-2887, darvadozas.knpi@gmail.com)

 

 

Forrás: http://knp.nemzetipark.gov.hu

Kategória: Pályázatok