Girls just wanna have fun!  – Már Cindy Lauper is megénekelte, és olybá tűnik, hogy nehezen akar kikopni az emberek gondolkodásmódjából: a matematika, a tudományok és a programozás nem nőknek, csakis férfiaknak való.

Mi sem bizonyítja jobban a fennálló sztereotípiát, hogy mindenki a maga módján küzd ellene. Még 2016-ban, három tizenéves lány, számos elhivatott önkéntes, és a Geometry Global összefogásával készült el az a kreatív kampány, amely a lányok által fejlesztett Scratch játékon keresztül mutatja meg, hogy milyen akadályok és előítéletek nehezítik ma Magyarországon egy kódolni vágyó lány mindennapjait. Erről az akcióról ITT olvashat többet.

Világszerte weboldalak alakulnak, amelyek a programozás iránt érdeklődő lányokat próbálják közösséggé formálni (például a https://girlswhocode.com/ ) és segítséget nyújtani számukra, hogy elindulhassanak a kódolás és programozás útján. Itthon már több speciális, programozást oktató iskola is ráébredt a lányokban rejlő lehetőségekre és sok esetben kifejezetten lányokat toboroznak soraikba.

Kiadónk szeretné elérni, hogy Magyarországon a fiúk és lányok is egyenlő eséllyel, ugyanolyan lehetőségekkel vághassanak neki a programozás tanulásának, épp ezért a lengyel származású Scottie Go! fejlesztő és komplex játékot kifejezetten ajánljuk mindkét nem számára.

A Scottie Go! megálmodói nem véletlenül rukkoltak elő egy olyan ütős videóval, ahol egy hobbiját nem találó, kirekesztett kislány végül Scottie segítségével talál rá kedvenc időtöltésére, önmagára és új barátaira is.

 

 

Mi is csak ajánlani és javasolni tudjuk, hogy aki teheti vásárolja meg iskolájának, gyermekének, óvodai csoportjának ezt a remek játékot, mert a garantált szórakozás mellett együttműködésre, együtt gondolkodásra, és kreativitásra sarkallja a gyerekeket.

Most Ön és diákjai vagy gyermekei is megismerhetik Scottie-t, hiszen országjáró körútra indulunk!

Kattintson az Önhöz legközelebb eső város nevére, és regisztráljon INGYENES rendezvényünkre, ahol ráadásul egy ajándékot is kap minden résztvevő!

Budapest, 2018.11.06.

Győr, 2018.11.08.

Miskolc, 2018.11.13.

 

 

Tudjon meg többet Scottie-ról a LINKRE kattintva!

https://raabe.hu/termekcimke/scottie-go/