Az óvodavezetők új nevelési évvel kapcsolatos teendői minden nyáron alapos előkészületeket igényelnek. Aki ebben a szakmában dolgozik, az tudja, hogy mi mindent kell el- és előkészítenie:
éves beszámolók; intézkedési és  fejlesztési tervek alapján az éves munkaterv előkészítése; egyeztetés a vezetőkkel az éves célokkal, feladatokkal kapcsolatban; a gyermekek fejlődését nyomon követő dokumentum előkészítése; az aktuális továbbképzések áttekintése, tervezése; az ünnepek és szabadságolások tervezése, és még sorolhatnánk.

Az idei Országos Tanévindító Konferenciánkon  is mindent megteszünk azért, hogy az összes információ egyszerre, egy helyen álljon rendelkezésre a gördülékeny évkezdéshez. Rendezvényünkön Barkóczi Mariann intézményvezető, szaktanácsadó tart szekcióülést az óvodavezetők részére, hogy elmondja milyen feladatok és tennivalók várnak rájuk a 2019/2020-as nevelési évben.

 

 

Szabadi Edit a IX. Országos Tanévindító Konferenciánkon

 

Tavalyi konferenciánkon Szabadi Edit beszélt a nevelési évben kiemelt jelentőségű dátumokról, határidőkről és feladatokról; az óvodába járási kötelezettség teljesítéséről és dokumentálásának szakmai ellenőrzéséről; az intézményi szintű feladatokról az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának módosításával kapcsolatban; valamint a minősítő vizsgákat, minősítési eljárásokat és a pedagógiai szakmai ellenőrzést érintő új szabályozásokról.

A szekcióülés előtt Dr. Nadrainé Szent-Gály Viola (EFOP-3.1.5-16-2016-00001 alprojekt szakmai vezető, Oktatási Hivatal) beszél résztvevőinknek a NAT újabb változásairól az óvodapedagógus szemszögéből.

Ha úgy érzi, hogy szeretne az óvodai változásokkal kapcsolatosan frissen és felkészülten nekivágni a következő nevelési évnek, akkor javasoljuk, hogy vegyen részt Tanévindító Konferenciánkon.

 

 

A szakmai program időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 7 órában beszámítható.