ADHD. Kis lépések, nagy változások – Projektzáró konferencia Budapesten, 2019. október 25-én!

Az Erasmus+ Helping Hand projekt 2 éves munkájának eredményét mutatja be a 7 tagú konzorcium az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán 2019. október 25-én tartandó ingyenes, nemzetközi disszeminációs konferenciáján.

A projekt során óvodapedagógusoknak és szülőknek hoztunk létre olyan eszközöket, elsősorban az óvodás korosztályra fókuszálva, amelyek segítségével felismerhetik az ADHD-t és hozzájárulhatnak a hatékony segítségnyújtáshoz mindennapi tanulási környezetben és otthon.

A szülők és a pedagógusok számára készített útmutatónk biztosítja azt a tudást és a készségeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy megelőzzék, illetve megbirkózzanak a különböző szükségletekkel és nehézségekkel.

A kézikönyvekben az attitűdváltásra helyezzük a hangsúlyt, az erősség alapú megközelítésre, a viselkedésmódosítási stratégiákra és a befogadó környezet megteremtésére, és felhívjuk a figyelmet érintettek együttműködésének fontosságára.

A konferencia során a résztvevők első kézből származó információkat nyerhetnek a Szülői és a Pedagógusi Kézikönyv tesztelési tapasztalatairól, és otthon és az óvodákban is használható gyakorlati módszerekkel gazdagodhatnak.

A konferenciánk elsődleges célcsoportjai az óvodapedagógusok, óvodapszichológusok, nevelési tanácsadók, pedagógusképző (elsősorban óvodapedagógus és tanítóképző) intézmények oktatói és hallgatói, de a szabad férőhelyek max. 30%-ra a témában érintett szülők jelentkezését is várjuk.

 

Részletes információ és jelentkezés: https://raabe.hu/trainings/hh191025/

A konferencia ingyenes, de a résztvevők száma korlátozott, kérjük jelentkezzen mielőbb!

A jelentkezés határideje: 2019. szeptember 30.

A szakmai program időtartama a 120 órás kötelező képzésbe 5 órában beszámítható. Erről tanúsítványt állítunk ki.

 

A projekt honlapja: http://helping-hand.hu/

Kövessen minket a Facebook-on!