2022. jubileumi év a Klett Cégcsoport számára: a német anyavállalat 125 éves fennállását ünnepeli. Ugyanekkor a Raabe Klett Kiadó, azaz a mi kiadónk is 30 éves lesz! Az oktatás nem állapot, hanem folyamat, azaz nem más, mint az egyén fejlődése egész életen át. Az a vállalat, amely elkötelezett az oktatás iránt, maximálisan figyelembe veszi ezt a szempontot. Negyedik generációs családi vállalkozásként, amely jóval több, mint 100 éves tapasztalattal rendelkezik, különleges helyzetben látjuk magunkat az oktatás előmozdításában. Az oktatás jövőjén túl azonban felelősséget érzünk közvetlen környezetünkért is, ezért új küldetést tűztünk ki zászlónkra: a fenntartható fejlődést.

 

Meggyőződésünk, hogy a Klett Csoport akkor teheti a legtöbbet a föld fenntartható fejlődése érdekében, ha ezt a szemléletet beépítjük úgy a termékeinkbe és szolgáltatásainkba, mint a cég mindennapi életébe is.

 

Ennek érdekében minden leányvállalatnál, így nálunk is kineveztünk egy nagykövetet, aki abban támogat bennünket, hogy ezt a célt elérjük, így a fenntartható fejlődést a lehető legszélesebb szinten integrálni tudjuk a belső és külső folyamatainkba.

 

A Raabe Klett Kiadó nagykövete Simon Tamás, aki egyben a cég digitális üzletágának vezetője. Az ő feladata lesz az alábbi két terület eredményességének biztosítása.

 

Raabe Klett Kiadó: együtt a minőségi oktatásért és a fenntartható fejlődésért!

 

1. A fenntartható fejlődésre nevelés (Education for Sustainable Development, ESD)

Itthon mind oktatási kiadóként, mind pedagógusképzési szolgáltatóként hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a fenntarthatóság témája tanítási és tanulási anyagokon keresztül a lehető legszélesebb körben eljusson pedagógushoz és gyermekhez egyaránt, segítve őket a szemléletváltás útján. Az ESD célja, hogy a tanulók tudás és készségek, valamint értékek és attitűdök révén képessé váljanak arra, hogy megalapozott döntéseket hozzanak környezetünk érdekében azzal a céllal, hogy az embereket képessé tegyük arra, hogy felelősségteljesen cselekedjenek a jelen és a jövő nemzedékeiért.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy a Klett Csoport minden vállalata, így a Raabe Klett Kiadó is hozzájárulhat a fenntartható társadalomhoz, amennyiben az ESD-t szilárdan és sokoldalúan beépítjük kínálatunkba különösen a következő, jubileumi évünkben és azon túl is.

 

Az ESD már ma is fontos szerepet játszik a cégcsoport és a magyar vállalat számos termékében és szolgáltatásában:

 

 

Kiadóink és oktatási intézményeink közül sokan mutattak már fel sikeres projekteket az “Oktatás a fenntartható fejlődésért” témakörben. Ez az egész csoportra kiterjedő kötelezettségvállalás a 2022-es jubileumi évben tovább fog erősödni.

Raabe Klett Kiadó: együtt a minőségi oktatásért és a fenntartható fejlődésért!

 

2. A Klett Csoport és vállalatai klímasemlegessége

A Klett Csoport minden vállalata egységesen vállalja mindemellett, hogy lehetőség szerint 2028-ra klímasemlegessé alakítja működését. Biztosak vagyunk benne, hogy vállalatként döntő mértékben hozzá kell járulnunk ahhoz, hogy a párizsi klímacélok megvalósíthatók legyenek. Ebben támogat minket mind az Ernst Klett AG felügyelőbizottsága, a részvényesek, és nem utolsó sorban az alapító Klett család.

 

A cél megvalósítása természetesen több lépésben zajlik, az eleinte zajló elemzések és felmérések alapján 2023-ban részletes stratégiát dolgozunk ki az előttünk álló feladatokra. 2024-ben egyes területeken már konkrét eredményeket is szeretnénk elérni.

 

Fontos megjegyezni, hogy 2023-tól kezdve a klímasemlegesség irányába tett lépések, azok mérése, ennek nyomán a megfelelő intézkedések meghatározása és azok végrehajtási státusza bekerül a vállalatok és a részlegek rendszeres jelentésébe.

 

 

Kapcsolódó termékeink:

 

 

Én és a környezetem

 

1.840 Ft helyett 920 Ft