Minden hónapban igyekszünk bemutatni az Óvodai Jogfutárt egy rövid ajánlóban. Ismerje meg a kiadvány felépítését, jellemző témáit, és fizessen elő saját példányára!

Az Aktuális rovatban
• megtekintheti a májusi jeles napokat, valamint
• a jogszabályok által kijelölt májusi határidőket.

A Tanügyigazgatás rovatban egy újabb nehéz kérdést veszünk elő: mely esetekben kérhet tájékoztatást a különélő szülő a gyermekéről, és mely esetekben kell azt az óvodának megtagadnia?

A kiadóhoz beérkező levelekből úgy tűnik, a fenntartók nincsenek tisztában azzal, hogy az éves beszámolót, illetve a munkatervet nem a fenntartó hagyja jóvá, hanem a nevelőtestület. Az Emlékeztető rovatban erről bővebben is szólunk.

A Kérdezz–felelek rovatban ezúttal a tornaszoba lesz a téma. Kell-e vagy nem, melyik óvodába kell és – egyelőre – melyikbe nem? Olvassa el a cikket, és Ön is tudni fogja a választ!

Manapság sosem tudhatja az ember, mikor kerül egy kamera látószögébe – akár az óvodában is. Hogyan védhetjük a vagyont és a személyek biztonságát, de közben lehetünk tekintettel a személyiségi jogokra? Az Adatvédelem rovatban megjelent cikkben ezt a kérdést járjuk körül.

A Munkajog rovat mostani cikke a szerzőnek feltett kérdések között válogat, és bombát robbant azzal, hogy újradefiniálja az eseti helyettesítés szinte mindenki által rosszul ismert fogalmát…

Még nem előfizetőnk? Ezen ideje változtatni!


Tartsa frissen tudását, havi 30 perc elég hozzá!

  1. Ön tudja a legjobban, hogy folyamatosan módosulnak az intézményét érintő jogszabályok legyen szó akár munkajogi, gazdálkodási, tanügy-igazgatási, pedagógiai vagy bármely más területről.
  2. Az Óvodai Jogfutár című havilap az Ön nyugalmát biztosítja!
  3. Havi rendszerességgel értesül az aktuális jogszabályváltozásokról.
  4. Első kézből; tanügyigazgatási és munkajogi szakértőinktől kap információkat az intézményét érintő jogszabályi változásokról
  5. rövid, lényegre törő összefoglalókból percek alatt tisztában lehet a módosítás tartalmával.
  6. teendők, határidők szem előtt tartásával idejében meg tudja hozni a szükséges döntéseket.

Fizessen elő most, akár online is, hogy ne maradjon le az aktuális hírekről: